Politisk flertal: Penge fra specialskolen skal følge med ved inklusion

Kommunerne skal holdes op på, at de penge, der bliver brugt på et barn i en specialskole, følger med, når barnet inkluderes i den almindelige folkeskole, mener et bredt politisk flertal. Undervisningsminister Christine Antorini forsikrer, at det allerede sker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunerne skal sørge for, at de penge, der bliver brugt på børn i specialskoler, følger med, hvis et barn i stedet bliver inkluderet i en almindelig folkeskole. Det mener et bredt flertal i Folketinget, skriver Politiken, som har foretaget en rundspørge blandt Folketingets partier.

Det brede flertal omfatter Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre, som mener, at kommunerne skal holdes i ørene, så de ikke bruger pengene anderledes.

Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF) kan godt forstå, at kommunerne er økonomisk pressede.

»Men pengene skal bruges til ekstra personale i den pågældende klasse og til efteruddannelse af personalet, så de kan inkludere eleverne,« slår han fast over for Politiken.

Ifølge Undervisningsministeriet forventes kommuner »at bruge frigivne ressourcer fra specialundervisning til styrkelse af den almene undervisning«, hvilket også sker ifølge undervisningsminister Christine Antorini (S), skriver Politiken.