Politisk flertal: Kør 90 i timen på landevejene

Et politisk flertal er klar til at hæve fartgrænsen på de danske landeveje til 90 kilometer i timen. Man skal kunne komme hurtigere til og fra arbejde, mener de Radikale.

Arkiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilisterne får måske snart mulighed for at give den et ekstra tryk på gaspedalen, når de kører på de danske landeveje.

Et politisk flertal er ifølge DR Nyheder klar til at hæve fartgrænsen til 90 kilometer i timen fra de nuværende 80 kilometer i timen. Bag forslaget står både regeringspartiet de Radikale og oppositionspartiet Venstre, og de får opbakning fra de øvrige borgerlige partier.

»Radikale Venstre ønsker, at tre millioner mennesker er i arbejde, og en af metoderne er jo, at man nemt komme til og fra arbejde. Hvis man kan køre 90 kilometer i timen på en landevej, så er det klart, så kan man komme hurtigere på arbejde, og så vil der være flere, der vil søge arbejde længere væk fra, hvor de bor,« siger den radikale transportordfører, Andreas Steenberg (R), til DR Nyheder.

Han frygter ikke, at trafiksikkerheden vil lide under en højere hastighed.

»De forsøg, man har lavet med 90 kilometer i timen på landeveje, viser, at det øger trafiksikkerheden at sætte fartgrænsen op til 90, fordi bilisterne begynder at køre med den samme hastighed, og det er dét, der mindsker antallet af ulykker,« siger R-ordføreren.

I Venstre påpeger retsordfører Karsten Lauritzen (V), at man i vores nabolande Sverige og Tyskland må køre hurtigere på landevejene.

»Det er muligt at hæve fartgrænsen, uden at Danmark bliver et trafiksikkerhedsmæssigt uland. I både Sverige og Tyskland har man væsentlig højere fartgrænser på landeveje end i Danmark, og derfor skal vi også med på den vogn i Danmark, så folk kan komme hurtigere frem, når de kører i deres bil,« siger han til DR Nyheder.