Politisk flertal klar til opgør med satspuljen

Socialdemokraterne mener, at betingelserne for arbejdet med udsatte grupper kan gøres bedre på finansloven end i satspuljen. SF og Enhedslisten støtter forslaget, mens Dansk Folkeparti erklærer sig positiv.

ARKIVFOTO. Der er et flertal i Folketinget for at afskaffe satspuljen for at lægge pengene over på finansloven, så der er mere sikkerhed for de socialt udsatte grupper. Her er det et billede fra Foreningen Hjemløsedagen, som markerer FN's internationale fattigdomsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et opgør med det omstridte puljesystem, hvor politikerne fordeler et milliardbeløb til udsatte grupper som misbrugere, voldsramte kvinder og psykisk syge er på vej, skriver Politiken.

Finansministeriets taskforce skal nu gennemtrawle de cirka 800 projekter, som udgør den såkaldte satspulje.

Socialdemokraterne vil ifølge socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) have stort set hele puljen lagt ind under de mere sikre rammer på finansloven.

Ifølge Politiken kan det føre til omfattende ændringer med færre korte og tidsbegrænsede projekter, men til gengæld kan organisationer få sikkerhed om de økonomisk rammer mange år frem.

»I dag har vi ikke de bedste betingelser for at lave en ordentlig indsats over for de udsatte grupper i vores samfund. Indsatserne hopper fra tue til tue fra år til år. Når den taskforce har gennemgået det hele, vil jeg opfordre til, at partierne omkring satspuljen sætter sig sammen og lægger en bombe under hele systemet. Og går en helt anden vej«, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Enhedslisten og SF støtter forslaget, mens Dansk Folkeparti erklærer sig positiv uden at ville tilslutte sig en præcis model, skriver Politiken.