Politisk aftale om skat: Flere ressourcer og fortsat gældsinddrivelse

Et bredt flertal i Folketinget er her til morgen blevet enige om en »fælles forståelse« på skatteområdet

Skatteminister Karsten Lauritzen på Christiansborg onsdag den 26. august 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Regeringen har her til morgen lavet en bred aftale i Folketinget, som skal lægge ro på de mange ubehagelige skattesager, der har været i Skat den seneste tid.

Kun Enhedslisten, Alternativet og SF er ikke med i aftalen om, hvad der kaldes en »fælles forståelse« om de fremtidige rammer for Skat, og den fælles aftale kan betyde flere midler til området.

»Partierne tilslutter sig, at der tilføres nødvendige resurser til Skat for at håndtere de akutte udfordringer på inddrivelsesområdet og ser positivt på, at der igangsættes et arbejde med at gennemgå reglerne med henblik på at forenkle inddrivelsesopgaven,« skriver partierne i en fælles udtalelse, som politiko.dk er i besiddelse af.

»Partierne konstaterer også, at der tages en række andre skridt, som har til hensigt at opbygge et nyt og bedre inddrivelsessystem. Der er derfor indtil videre enighed om, at SKAT fortsat skal varetage opgaven med at inddrive offentlige restancer,« står der videre.

Partierne er desuden enige om, at man vil »styrke kontrollen med refusion af udbyttebetalinger til udenlandske investorer«.

I papiret bekendtgøres det desuden, at der, som det har været fremme i flere medier i løbet af morgenen, etableres en følgegruppe i regi af finans- og skatteministeren.

Deltagerne er finans- og skatteordførerne og Skatteudvalgets formand. Følgegruppen mødes en gang hvert kvartal i Finansministeriet med henblik på at drøfte udfordringer og fremdrift på Skats område.