Politikere vil tvinge EU-stof i halsen på dig

På tværs af partiskel forlanger EU-politikere, at DR og TV2 skal tvinges til at prioritere EU-stoffet højere i den danske nyhedsdækning.

Spaniens Jose Luis Zapatero med EUs egne Herman Van Rompuy og Jose Manuel Barroso holder pressekonference i Bruxelles. Det er vigtigt, og derfor skal du have mere af det  i nyhederne, mener de danske EU-politikere. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er måske ikke sexet, men det er vigtigt. Derfor skal DR og TV2 forpligtes til at sende mere EU-stof, lyder et nyt forslag fra tre EU-politikere.

I en fælles kronik i Berlingske Tidende opfordrer Morten Løkkegaard (V), Christel Schaldemose (S) og Emilie Turunen (SF) deres kolleger på Christiansborg til at skrive kravet om "en ordentlig EU-dækning" ind i public service-aftalerne med de to TV-stationer.

- TV er for vigtig en formidler til at lade stå til og lade EU-formidlingen sejle sin egen sø på noget, der reelt ligner markedsvilkår. I sidste ende handler det om prioritering, og der skal signalerne være klare, skriver de blandt andet.

Kronik: TV skal tage EU alvorligt

EU-politikerne peger på, at kravet om mere EU-dækning bør skrives ind i et nyt flerårigt medieforlig, som i øjeblikket er til forhandling i Folketinget.

Samtidig forsøger Morten Løkkegaard også at skabe mere opmærksomhed om den dalende EU-dækning på europæisk plan.

Den tidligere studievært for TV-Avisen er pennefører på en ny rapport i EU-Parlamentet, hvor det understreges, at de europæiske public service-kanaler har "et særligt ansvar" for at informere om europæisk politik og forbedre deres EU-dækning.

/ritzau/