Politikere vil gøre rockerne ulovlige

Et politisk flertal ønsker en ny undersøgelse af et rockerforbud. Justitsministeren indkalder partier og myndigheder.

Flere partier vil nu have sat en lovmæssig stopper for rockerne og deres kynisme. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flertal uden om regeringen beder justitsminister Lars Barfoed (K) om igen at undersøge muligheden for at indføre et forbud mod rockere.

Efter Berlingske Tidendes afsløringer af bandekrigens sammenhæng med kampen om narkomarkedet vil retsordfører Karen Hækkerup (S) bede justitsministeren undersøge, om de nye oplysninger giver anledning til et rockerforbud.

»Hvis det bedste er at forbyde dem, vil jeg støtte det. Hvad som helst for at få fred i gaderne,« siger Karen Hækkerup, der dog understreger, at der kan være ulemper ved et forbud, hvis f.eks. rockerne begynder at fungere i skjul.

LÆS OGSÅ: Bandekrig styres fra Spanien

Også SF er klar til at drøfte et rockerforbud:

»Jeg har ikke noget imod at forbyde det stads, hvis det virker, er i overensstemmelse med grundloven, og politiet kan bruge det til noget. Men der vil stadig være en masse grupperinger, som vi ikke vil kunne nå med et forbud,« siger retsordfører Karina Lorentzen (SF).

Dansk Folkeparti, der flere gange har advokeret for et rockerforbud, ønsker at forbyde såvel rockere som indvandrerbander: »Det vil jo gøre, at man fra den ene dag til den anden vil rive tæppet væk under den status som forbilleder og autoriteter, som HA og indvandrerbanderne, har i dag,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

For tre måneder siden afviste rigsadvokaten at undersøge muligheden for et rockerforbud, men justitsministeren vil nu indkalde partierne, rigsadvokaten og rigspolitichefen til et møde om sagen: »Jeg er glad for partiernes indstilling til, at kan de (rockerne, red.) forbydes, så skal de forbydes. Så snart der er et juridisk grundlag for det, skal det gøres,« siger Lars Barfoed.