Politikere skal på studietur til udskældt flygtningelejr

Udlændingeordførere fra landets partier i Folketinget skal til en stærkt kritiseret flygtningelejr nær Australien.

Australiere protesterer mod Nauru flygtningelejren i Australien, som er udskældt for at stride mod menneskerettighederne. Nu vil danske politikere besøge lejren. Reuters/David Gray Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række folketingsmedlemmer skal på studietur til stillehavsøen Nauru, hvor Australiens asylansøgere er indlogeret på centre under forhold, som har fået hård kritik af FN efter sager om børnemishandling og seksuelt misbrug. Det skriver Radio24syv.

Dele af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg rejser på lørdag 27. august mod Australien og Nauru for at blive klogere på den australske flygtningepolitik.

Ifølge Radio24syvs oplysninger er det formand for udvalget, Martin Henriksen (DF), som skal af sted sammen med Marcus Knuth (V), Simon Emil Ammitzbøll (LA), Dan Jørgensen (S), Jacob Mark (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

Australien betaler stillehavsstaten Nauru for at indlogere de asylansøgere, der søger mod Australien, men forholdene i flygtningelejren på øen er flere gange blevet kritiseret i kraftige vendinger af FN og en række menneskerettighedsorganisationer.

For to uger siden kunne den britiske avis The Guardian fremlægge flere end 2.000 lækkede dokumenter om forholdene på Nauru. De afslørede overgreb, seksuelt misbrug, forsøg på selvskade og børnemishandling - og tegnede ifølge The Guardian et billede af en dysfunktionel og grusom lejr.

En af turens deltagere, Jacob Mark fra SF, understreger, at rejsen ikke er en blåstempling af modellen. Han tager med, så han fremover kan debattere modellen på et oplyst grundlag.

»Det er en usolidarisk flygtningepolitik, der strider imod medmenneskelighed og alt det, jeg tror på, men ikke desto mindre er det en flygtningepolitik, som nogle partier tror på, og derfor er det også vigtigt for os, der ikke synes det er den rigtige vej at gå, at se det med egne øjne,« siger Jacob Mark til Radio24syv.

Dansk Folkepartis integrationsordfører og formand for Udlændinge,- Integrations- og Boligudvalget, Martin Henriksen, har ikke ønsket at kommentere sagen over for Radio24syv eller Ritzau.

/ritzau/