Politikere sender hilsner til hjertesyg Søvndal

Politiske kolleger fra højre og venstre ønsker god bedring til udenrigsminister Villy Søvndal, der tirsdag blev ramt af en blodprop i hjertet.

ARKIVFOTO afVilly Søvndal (tv) og Lars Løkke Rasmussen under partilederrunden på Christiansborg sent torsdag aften den 15. september 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiske mod- og medspillere sender tanker og hilsner til udenrigsminister Villy Søvndal (SF), som tirsdag blev opereret for en blodprop i hjertet.

Partifællen Margrete Auken (SF), der sidder i Europa-Parlamentet, håber, at han snart er klar til at genoptage arbejdet.

»Nej Villy, det der det må du ikke. Vil du skynde dig at komme på benene igen? Vi kan ikke undvære dig!,« skriver hun på Twitter.

Også Søvndals politiske modstandere er berørte af nyheden om hans blodprop. En af hilsnerne kommer fra Morten Messerschmidt (DF), Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet:

»Ønsker al mulig bedring til Villy Søvndal. Det er tider som disse, hvor politik må træde i baggrunden. Håber han kommer sig hurtigt,« skriver Messerschmidt på Twitter.

Fra Venstre sender formand Lars Løkke Rasmussen (V) en hilsen til Søvndal.

»Ønsker udenrigsminister Villy Søvndal god bedring og alt det bedste efter hans operation mod blodprop. Godt han var i Danmark, for hjertekirurgerne på Rigshospitalet er ekstremt dygtige,« skriver han på Facebook.

De politiske ordførere fra henholdsvis Enhedslisten og regeringspartneren De Radikale sender også ønsker om god bedring.

»Sender medfølende tanker til udenrigsminister Villy Søvndal og familie. Glad for at høre, at akut-operation er forløbet godt. Respekt for ønsket om at arbejde igen i morgen, men pas nu på Jer selv, kære ministre,« skriver politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen (R) på Facebook, mens Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) stemmer i med »Rigtig god bedring til dig, Villy Søvndal.«

Endelig fastslår Özlem Cekic (SF), at Villy Søvndal er en af de store figurer i dansk politik:

»Villy var årsagen til, at jeg i sin tid meldte mig ind i SF. Hans vedvarende arbejde ift hjemløse var en stor inspiration for mig. Vil gerne sende en hilsen til hans familie og håber alt går godt!,« skriver hun på Facebook.

Villy Søvndal har det godt efter operationen, oplyser Udenrigsministeriet, som forventer, at han snart vil være tilbage i arbejdstøjet.