Politikere i slagsmål om TV 2-indslag med synkefærdig gummibåd: »Hvorfor skal Rasmus rende verden rundt efter krig, kugler og død?«

Et indslag på TV 2 om migranter, der krydser Den Engelske Kanal, har delt vandene på de sociale medier.

Rasmus Tantholdt. Fold sammen
Læs mere

Et TV-klip på to minutter, hvor TV 2-journalist Rasmus Tantholdt sammen med sit kamerahold fra en fiskerbåd filmer, hvordan en gruppe af migranter kæmper med at holde båden oven vande, har fået flere danske politikere til tasterne.

På den ene side er der dem, som mener, at Rasmus Tantholdt går for langt ved ikke at sløre identiteten på migranterne i gummibåden, og at han bruger indslaget til at iscenesætte sig selv. På den anden side står dem, som mener, at Rasmus Tantholdt blot skildrer verden og den barske virkelighed, som kan udspille sig, når mennesker migrerer mellem lande og kontinenter.

​Kritik fra europaparlamentsmedlem

En af dem, der kritiserer Rasmus Tantholdt, er europaparlamentsmedlem fra Radikale Venstre, Karen Melchior.

Hun mener, at Rasmus Tantholdt iscenesætter sig selv i indslaget og spørger, hvorfor Rasmus Tantholdt skal »rende verden rundt efter krig, kugler og død«.

Der er dog også dem, som mener, at indslaget på TV 2 er den slags journalistik, der kan være med til at gøre en forskel.  En af dem er folketingsmedlem for SF, Jakob Mark.

I et tweet skriver han blandt andet, at »journalistik skal vise verden objektivt, ægte og oplysende. Der er faktisk alt for lidt af den journalistik«.

Klippet blev vist i mandags på TV 2.