Politikere i chok over Naser Khaders trusler: »Langt over stregen« og »helt utilstedeligt«

Flere partier kommer nu med en skarp kritik af De Konservatives nu sygemeldte profil, Naser Khader, for at have truet sine kritikere til tavshed. De Konservative har fortsat ingen kommentar.

Radikale Venstres retsordfører Kristen Hegaard kalder det »langt ude« og »helt utilstedeligt«, at Naser Khader (K) i årevis har henvendt sig til sine kritikeres arbejdsplads eller truet med at gå til deres chefer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Naser Khaders adfærd chokerer en række politikere på Christiansborg, der kalder hans opførsel »langt over stregen«.

»Det er langt ude og helt utilstedeligt, at en folketingspolitiker fra sin arbejdsmail skriver til offentligt ansatte og andres arbejdsgivere. Jeg synes, det er meget forkert,« siger Kristian Hegaard, der er retsordfører for Radikale Venstre.

Berlingske kunne søndag fortælle, at otte kendte og ukendte debattører har oplevet trusler eller et hårdt modtryk fra Naser Khader (K), efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Politikeren har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller truet med at gå til deres chefer.

Og det er altså en opførsel, som flere partier nu tager skarp afstand fra.

»Når man inddrager folks arbejdspladser i en konflikt, man har haft på de sociale medier, er man gået langt over stregen. Det udgør en indirekte trussel, som sigter på at knægte disse personers ytringsfrihed,« mener SFs retsordfører, Karina Lorentzen.

Også Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, var søndag ude med en skarp kritik af Naser Khader i et interview med Berlingske:

»Det hører ikke hjemme i et demokrati. Et folketingsmedlem har udvidet ytringsfrihed, og den udvidede ytringsfrihed må ikke bruges til at begrænse andres ytringsfrihed,« sagde hun.

I alt er otte personer søndag stået frem i Berlingske med skriftlige eksempler på og dokumentation for, at Naser Khader har forsøgt at true dem til tavshed. Nu har Naser Khader sygemeldt sig med stress. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Stilhed fra De Konservative

Mandag har Naser Khader meddelt den konservative folketingsgruppe, at han sygemelder sig. Årsagen er stress, skriver partiets pressechef i en sms til Berlingske. Gruppeformand Mai Mercado meddeler videre, at Naser Khaders suppleant vil blive indkaldt.

Pressechefen skriver til Berlingske, at partiet ikke har yderligere kommentarer, men Berlingske forsøger at indhente en uddybning.

Selv har Khader afvist at kommentere Berlingskes historie om sine trusler af kritikere, men han skrev søndag på Facebook et opslag om kristendommen.

Her efterspurgte en stribe følgere hans kommentar til historien. Til det svarede han:

»OBS! Alle kommentarer om andre emner end opslaget, bliver slettet og brugeren udelukket,« skrev han i opslagets kommentarspor.

De Konservative har tidligere kaldt Socialdemokratiets politiske pres på eksperter for »uværdigt« og »metoder, som ikke hører til i et dansk demokrati«, men partiet har altså indtil videre afvist at kommentere Naser Khaders trusler.