Politikere er klar til at låse din bil fast, hvis du ikke betaler dine bøder

Det kan være nødvendigt at bruge hjullås på biler, der gentagne gange parkeres ulovligt, mener både Socialdemokraterne og Venstre.

Arkivfoto. Fremover kan din bil blive låst med en hjullås, hvis du f.eks. ikke betaler dine bøder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis bilister gentagne gange ignorerer parkeringsreglerne og ikke betaler deres bøder, kan det eventuelt blive nødvendigt at låse deres biler fast med hjullås eller helt at fjerne dem.

Det mener transportordførerne fra Socialdemokraterne og Venstre, som svar på Aarhus og Københavns Kommune bøn om nye midler i kampen mod ulovlig parkering.

»Under særlige regler kan jeg godt se for mig, at man får nogle ekstra værktøjer i værktøjskassen til at gribe ind over for virkelige parkeringssnydere,« siger Rasmus Prehn (S).

Hos Venstre er man også klar til at kigge på kommunernes ønske.

»Vi er klar til at tage en drøftelse med kommunerne om, hvorvidt der er behov for at give dem flere virkemidler, når der foregår ulovlig parkering. Man skal selvfølgelig ikke kunne spekulere i at lade være med at betale sine bøder, siger transportordfører for Venstre,« Kristian Pihl Lorentzen.

Siden skatteminister Karsten Lauritzen (V) i september nedlagde Skats IT-system EFI, er inddrivelsen af parkeringsafgifter sat mere eller mindre i bero, indtil et nyt IT-system kan overtage.

Efter Karsten Lauritzens plan skal det ske i 2019.

DF: Har svært ved at se det ske

Aarhus og København oplever som resultat heraf et øget antal af bilister, der bevidst parkerer ulovligt, og undlader at betale deres bøder.

Hos Dansk Folkeparti er man lodret imod ideen om hjullås.

»Det bliver alt for omfangsrigt. Hvis Skat ikke en gang kan finde ud af at inddrive de bøder, der bliver skrevet ud, så har jeg svært ved at se, hvordan man skal få håndhævet sådan et system,« siger transportordfører Kim Christiansen.

Han mener, at man i stedet burde se på at få etableret flere parkeringspladser.

»Man kan efterhånden kun få en parkeringsplads i København, hvis man har elbil eller er handicappet,« siger han.

Venstres transportordfører mener også, at flere parkeringspladser kan være en del af løsningen.

»Vi ser en tendens til, blandt andet i København, at man ikke sørger for tilstrækkeligt med parkeringspladser,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Hvad mener du: Hårdere straffe eller flere P-pladser? Skriv din mening i opslaget herunder.

/ritzau/