Politiker-rejse til Iran aflyst

Folketingets udenrigspolitiske nævn har besluttet at aflyse en planlagt rejse til Iran. Det oplyser nævnets formand Gitte Lillelund Bech (V).

Der kommer ingen undskyldning til iranerne, og det udenrigspolitiske nævn har aflyst rejsen til Iran, oplyser nævnets formand, Gitte Lillelund Bech (V) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er konsekvensen af, at det iranske parlament har forlangt, at de danske politikere siger undskyld for danske mediers genoptryk af Muhammed-tegningerne i forbindelse med mordplanerne mod tegner Kurt Westergaard. Det skriver DR Nyheder.

Beslutningen er truffet efter at det iranske parlament har forlangt at de danske politikere
Udvalget skulle være rejst mandag. Formålet med rejsen var blandt andet ved selvsyn at studere atomsagen, menneskerettigheder, herunder kvinders og mindretals stilling, regional sikkerhed og internationale konfliktområder.

Den iranske ambassadør i Danmark skriver i et brev, afsendt lørdag på vegne af den komité i Iran, der er vært ved besøget, at sagen risikerer at overskygge besøget. Iranerne beder derfor om afstandtagen til, at en lang række danske aviser har genoptrykt en af tegningerne.