Politiker har været på Borgen og siden fået mistanke om corona

Peder Hvelplund kan have haft coronavirus, mens han har passet sit arbejde i Folketinget.

Peder Hvelplund kan være smittet med coronavirus. Her ses han med Pernille Skipper. (Arkivfoto). Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingsmedlem Peder Hvelplund (EL) går hjemme i Lønstrup og hoster tørt. Han har været syg siden onsdag i sidste uge, og hans læge vurderer, at der er tale om coronavirus. Han er dog ikke blevet testet.

»Så snart jeg fik symptomer, gik jeg i isolation, men man smitter jo i perioden op til, man bliver syg,« siger Peder Hvelplund.

Han har siden onsdag i sidste uge udviklet kraftig hovedpine, smerter i led og muskler og ondt i halsen.

Han har været på arbejde i Folketinget, men har overholdt de to meters afstand, når han har deltaget i udvalgsmøder.

»Det er selvfølgelig smadder ubehageligt. Folk kan have milde symptomer, som man ikke reagerer på. Så snart man konstaterer, at der er begyndende symptomer, skal man reagere, som om man er smittet,« siger han.

Ifølge den gældende procedure på tidspunktet var der ikke nogen opsporing af personer, han havde været i kontakt med, oplyser han.

Han arbejder i den nærmeste fremtid hjemme og vil følge retningslinjerne om at blive der, indtil symptomerne er væk. Herefter vil han vente yderligere 48 timer.

Mette Hjermind Dencker, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, har tidligere oplyst, at hun er gået i hjemmekarantæne, fordi hun muligvis var smittet.

Lægen ville ikke teste hende, skrev hun på Twitter for en uge siden.

På Christiansborg er der taget flere forholdsregler mod spredningen af coronavirus.

Alle udvalgsmøder, samråd og arrangementer er aflyst. Samtidig bliver antallet af folketingsmedlemmer, der er i Folketingssalen på samme tid, stærkt begrænset.

Til pressemøder i Statsministeriet må hvert medie kun sende én journalist.

/ritzau/