Politiforbundets formand vil se nærmere på jysk politiskole

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, støtter Venstres forslag om en ny politiskole i Jylland. Men man bør undersøge muligheden for at rekruttere lærere, før man vedtager det, understreger han.

En ny politiskole med adresse i Jylland.

Sådan lyder forslaget fra Venstre, som møder politisk opbakning fra både Dansk Folkeparti og SF, og det klinger også ganske godt i ørerne på Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

»Det er bestemt værd at arbejde videre med idéen om en politiskole i Jylland. Det, jeg hæfter mig særligt positivt ved, er, at forslaget tager udgangspunkt i tanken om, at der skal ansættes flere betjente, og det ligger helt i tråd med Politiforbundets holdning,« siger han.

Venstre vil bevare den nuværende politiskole i Brøndby og altså åbne endnu en skole i Jylland som et led i at sikre uddannelsesudbud i hele landet.

Selv om Claus Oxfeldt støtter forslaget, understreger han, at det kan blive svært at skaffe lærere til en skole i Jylland.

Han mener derfor, at man bør undersøge, om der er nok politifolk, som vil søge en eventuel underviserstilling i det jyske, før man går videre med arbejdet.

»For mange politifolk er det en stor beslutning at tage, hvis de for eksempel tager en masteruddannelse for at blive undervisere, fordi det er en måde at indstille politikarrieren på. Jeg ved ikke, om lysten til et lærerjob findes blandt de jyske politifolk, men det skal man undersøge, inden man går videre med idéen,« lyder opfordringen fra Claus Oxfeldt.

Venstre mener, at Herning vil være et oplagt sted at placere en ny politiskole, mens SF peger på Sønderborg som partiets favorit. Dansk Folkeparti vil give tid til, at flere jyske byer kan byde sig til, før de tager stilling til beliggenheden til en eventuel ny politiskole.