Politiforbund takker nej til hovedrolle i DFs flygtningevideo

Det skal ikke være en dansk politibetjent med i den advarselsvideo til flygtninge, som Dansk Folkeparti foreslår, lyder det fra politiforbundet.

Screendump fra den australske kampagnevideo. Fold sammen
Læs mere

En myndighedsperson skal med fast stemme i en video fortælle flygtninge, at de skal søge mod andre jorde end de danske, foreslår Dansk Folkeparti.

Ifølge partiet kunne stemmen tilhøre en dansk betjent, men det er en dårlig idé, lyder det fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. Han afviser idéen om at lade en repræsentant fra politiet være afsender.

»Det er en rigtig dårlig idé. Dansk politi skal være politisk uafhængig, og man må ikke kunne sætte lighedstegn mellem politiet og en bestemt politisk holdning. En af styrkerne ved politiet er, at vi ikke er politisk forlovet med politiske partier. De love, der bliver lavet, følger vi - og straffer dem, der overtræder dem. Uanset om der er en blå eller rød regering,« siger han.

Forslaget om at lave videoen kommer fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF). Han henter inspiration fra de australske myndigheder, der netop i en video advarer flygtninge mod at søge til landet.

Her er det en australsk general, der slår fast, at flygtninge ikke kommer til at have hjemme i Australien. Uanset hvad.

Politiet godt kan medvirke i kampagner mod narkotika eller spritkørsel, men det en anden sag med flygtningepolitikken, mener Claus Oxfeldt.

»Det her er meget politisk, om der skal eller ikke skal flere flygtninge til Danmark. Det skal politiet ikke blande sig i. Alle kan blive enige om, at narkotika er noget grimt noget at komme i nærheden af,« siger han.

Selv hvis politifolk frivilligt vil stille op til videoen med Justitsministeriets accept, bør de lade være, understreger Claus Oxfeldt.

»Hvis man frivilligt fik en politibetjent til at stille op, ville der være en vis sandsynlighed for, at den pågældende betjent vil være sårbar. Når han er ude i en politimæssig sammenhæng, vil der være nogen, der vil kunne sige: Prøv at se, han er racist,« siger Claus Oxfeldt.