Politiforbund byder jysk politiskole velkommen

Regeringen vil oprette en politiuddannelse i Jylland. En god idé, mener Politiforbundet, der foreslår, at den jyske afdeling kan stå for videreuddannelse af betjente.

En ny politiskole, der skal ligge i den vestlige del af landet, er et af de konkrete forslag på bordet i de netop indledte forhandlinger om en ny flerårig aftale for politiet.

Forslaget kommer fra regeringen, og i Politiforbundet er formand Claus Oxfeldt bestemt ikke afvisende over for idéen - dog med et par modifikationer.

»Jeg håber, man kan holde grunduddannelsen i Brøndby og så lave et videreuddannelses-center i Jylland. Der er ingen tvivl om, at vi i fremtiden bliver udfordret af mange nye kriminalitetsformer,« siger han.

Justitsminister Søren Pind (V) oplyste efter sættemødet i Finansministeriet onsdag morgen, at regeringen senere i forløbet vil spille ud med et mere konkret bud på, hvordan uddannelsen skal udformes.

Formålet med en ekstra politiskole er at få uddannet flere betjente, og det kan kun gå for langsomt, hvis man spørger Politiforbundet.

»Lige nu mangler vi hænder, og det er en fuldstændig uholdbar situation,« siger Claus Oxfeldt og henviser til, at der er cirka 600 færre betjente i dag, end der var i begyndelsen af 2011.

Et flertal på Christiansborg efterspørger ligeledes flere betjente i gaderne. De Konservative og Dansk Folkeparti har som de eneste partier sat tal på: De to støttepartier ønsker henholdsvis 1.500 og 2.000 flere betjente over de næste år.

Claus Oxfeldt har tidligere argumenteret for at tilføre 1.500 flere betjente over de næste fire år.

»Men jeg vil skynde mig at sige, at det er minimum. Man kan også smide 50.000 flere betjente ind - og der vil stadig være kriminalitet i Danmark,« siger han.

For at frigive mandetimer til kerneopgaver i politiet, foreslår en række partier at lade HKere og andre faggrupper overtage politiopgaver i administrationen og ved transport. Politiforbundet er med Claus Oxfeldts ord klar på at »finde akutte løsninger her og nu«.

»Men man skal tænke sig rigtig godt om. Det er jo panik før lukketid. Ved at fjerne politiårsværk, gør man dansk politi endnu mere sårbart. Det er lidt at tisse i bukserne: Det varmer i en periode, men så er vi efterfølgende endnu mere sårbare, hvis vi oplever en ny ekstraordinær situation oven i terroranslaget og flygtningepresset ved grænseområderne,« siger han og tilføjer:

»Jeg er dog ikke afvisende over for, at administrative opgaver i større omfang kan varetages af administrative medarbejdere.«

Den nye flerårsaftale for dansk politi skal løbe fra 2016 til 2019.