Politiets lærere vil helst have en nybygget politiskole

Jo bedre rammer, desto bedre er det, siger fællestillidsmand for de ansatte på den nuværende politiskole.

PLUS-historie. Knap 14 måneder er der gået siden blå blok og S bestilte ny politiskole. Men på Christiansborg vil ingen politikere give sig, så skolen kan blive en realitet. (se Ritzau historie 121600) ARKIVFOTO 2008 fra Politiskolen- - Se RB 6/11 2016 09.43. Politiforbundet bakker op: Ny skole skal være nybyggeriDet vil være optimalt for elever og undervisere at bygge en ny politiskole i Trekantområdet, mener forbundet. (Foto: Michael Bothager/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

København. Om den skal ligge i Herning eller andre steder i Jylland er ikke så vigtigt. Men når politikerne efter mere end et års debat om en ny politiskole træffer en beslutning, bør det ende med en helt nybygget politiskole.

Sådan lyder det fra fællestillidsmand Jørgen Østerberg, der selv arbejder på den nuværende politiskole i Brøndby, landets eneste uddannelsessted for politifolk.

- De fleste undervisere vil uddannes så godt som muligt. Jo bedre rammer man kan få, desto bedre er det, siger han.

- Så de fleste vil synes, det var optimalt, hvis man fik en nybygning, der fuldstændig kunne indrettes efter politiets behov.

Tidligere justitsminister Søren Pind (V) slog i efteråret fast, at den nye skole, der blev besluttet i november 2015, skulle have til huse i nybyggeri i Herning.

Men både DF og S, der er med i forliget om den nye skole, mener, at det ville være bedre at bruge en eksisterende bygning. Det vil dels være billigere, og dels vil skolen være hurtigere færdig, lyder argumentet.

Jørgen Østerberg er dog ikke i tvivl om, at en ny bygning set fra undervisernes synspunkt vil være at foretrække. Den nuværende politiskole i Brøndby er indrettet i en gammel folkeskole, fortæller han.

- Det fungerer fint. Der er de ting, vi skal bruge. Men når den ikke er bygget til det, vil man helt naturligt skulle indgå nogle kompromiser, siger Jørgen Østerberg.

/ritzau/