Politianmeldelse preller af på Pia Kjærsgaard

Dansk Folkepartis værdiordfører trækker på skuldrene, efter Sam Mansours forsvarsadvokat søndag har politianmeldt hende for at påvirke retssagens afgørelse.

ARKIVFOTO. Dansk Folkepartis værdiordfører trækker på skuldrene, efter Sam Mansours forsvarsadvokat søndag har politianmeldt hende for at påvirke retssagens afgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Og hvad så?«

Sådan spørger værdiordfører for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard (DF), efter hun søndag sammen med tre andre politikere er blevet politianmeldt af forsvarsadvokat Thorkild Høyer.

Anmeldelsen kommer, efter Retten på Frederiksberg torsdag fandt Sam Mansour - også kendt som »boghandleren fra Brønshøj« - skyldig i at opfordre til terror, og han blev idømt fire års fængsel. Ifølge Sam Mansours forsvarsadvokat er Pia Kjærsgaard kommet med kommentarer på Facebook, som »truer muligheden for«, at hans klient »under en eventuel anke kan få en retfærdig rettergang«.

»Jeg kan overhovedet ikke følge det, han siger. Jeg har udtalt mig om den her sag i årevis. Skal jeg nu gå og vente på, om dommen eventuelt bliver appelleret? Og hvis den gør det, skal jeg så vente flere år igen, før jeg må udtale mig?« spørger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

»Hvis jeg er ude til offentlige politiske møder, og jeg bliver spurgt til den her sag, skal jeg så ryste på hovedet og sige, jeg beklager, men jeg må ikke sige noget om den her sag, fordi der er nogle, der siger, at jeg kan risikere at påvirke dommen?«

Ifølge Thorkild Høyers anmeldelse anerkender Pia Kjærsgaard og tre andre politikere ikke magtens tredeling, men det er værdiordføreren langt fra enig i.

»Jeg må trække på skuldrene. Vi er altså politikere, og vi udtaler os om et anliggende, som i den grad interesserer folk. Der er ingen tvivl om, at det er noget, folk går op i, og at de gerne vil høre vores meninger,« fastslår hun.

Udover Pia Kjærsgaard er også Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V) og DF-politikerne Martin Henriksen (DF) og Peter Skaarup (DF) blevet anmeldt til politiet.