Pointsystem deler danskere

Meninger er delte om pointsystemet. Ny måling. Læs også, hvad læserne af b.dk mener om sagen.

Alexander Glud er case i forbindelse med regeringens kommende aftale om et pointsystem for familiesammenføring. Hans kæreste er russer og har en bachelor fra Moskva. Oprindeligt blev hun optaget på CBS, men det blev for dyrt, og så valgte hun at læse en kandidatgrad i Göteborg. Hun vil gerne arbejde og bo i Danmark, når hun er færdig - men spørgsmålet er blot, om de er købt eller solgt med det nye pointsystem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Begge fløje i Folketinget går ind for, at udlændinge skal samle point, hvis de vil bo i Danmark med en dansk ægtefælle. Men danskerne er delt, viser måling.

Den danske befolkning er delt i to lejre i spørgsmålet om et pointsystem, der bestemmer om danskere har ret at bosætte sig i Danmark med deres udenlandske ægtefæller.

Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har gennemført for Politiken og TV2 Nyhederne.

Læs, hvad læserne af b.dk synes om pointsystemet - klik her.

Ud af 1126 adspurgte danskere svarer 44 procent, at de går ind for et pointsystem i sager om familiesammenføring, mens 45 procent svarer, at de er modstandere af et pointsystem.

Meningsmålingen kommer efter en uge, hvor regeringen og Dansk Folkeparti har fremlagt ét pointsystem for familiesammenføringer, og Socialdemokraterne og SF har fremlagt et alternativt bud.

Hos begge fløje i Folketinget er grundtanken, at udlændinge skal indsamle point via uddannelse, sprog og arbejde, hvis de vil bo i Danmark med deres danske ægtefælle.

I regeringens forslag til et pointsystem giver universitetsuddannelser flere point end faglige uddannelser. For eksempel vil en PhD-uddannelse give 120 point, mens en uddannelse fra et erhvervsakademi kun udløser 50 point.

Den forskelsbehandling mener et flertal af danskerne er unødvendigt snobberi.

62 procent af de adspurgte synes, det er urimeligt, at akademiske uddannelser udløser flere point end faglige uddannelser - kun 27 procent støtter den tanke, skriver Politiken.

/ritzau/