Poder kaldte Pernille Vermund »ond«, inden hun skulle testes: »Det var grænseoverskridende og intimiderende«

Nye Borgerliges formand skulle mandag forsvare sin politik over for den poder fra Copenhagen Medical, der skulle til at teste hende. »I mødet med det offentlige sundhedsvæsen skal man have lov til at være en anonym patient og ikke en person, andre skal tage stilling til,« lyder det fra Pernille Vermund.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, blev mandag konfronteret med sin politik af den poder, der skulle teste hende på et af Copenhagen Medicals testcentre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag eftermiddag fik Pernille Vermund sig med egne ord en »bizar oplevelse«, da hun blev testet i et af Copenhagen Medicals testcentre.

Nye Borgerliges formand siger, at hun stod klar til at blive podet i næsen, da poderen spurgte, om det ikke var hende, »der var Pernille?«. Da hun bekræftede, sagde han ifølge hende, at »hun var ond«, og at hun havde »en ond politik«.

»Det var grænseoverskridende og intimiderende,« siger Pernille Vermund.

Hun beskriver optrinet i en kommentar på Facebook. Her skriver hun blandt andet, at poderen var »en ung mand med indvandrerbaggrund«.

Hun skrev også, at hun ikke har et »problem med at debattere politik, men at stå over for en person, der er repræsentant for sundhedsvæsnet og skulle forsvare mig, var godt nok en bizar og intimiderende oplevelse«.

Hvorfor er poderens etnicitet relevant?

»Jeg har ingen skrupler ved at sige, hvem jeg talte med, og nu er det jo ofte vores udlændingepolitik, folk slår sig på.«

Hvorfor kan du ikke acceptere, at han ser anderledes på politik end dig?

»Jeg har den grundlæggende holdning, at man i mødet med det offentlige skal have lov til at være en anonym patient og ikke en person, andre skal tages stilling til. Det gjorde han, og det var ret ubehageligt, når han nu stod klar til at skulle stikke pinde op i næsen på mig«.

Hvorfor må han ikke diskutere politik med dig?

»Jamen, jeg har jo ikke mødt ham på gaden. Jeg har mødt ham i en situation, hvor han står som repræsentant for en offentlig myndighed. Hvis min svoger havde mødt forældrene til børnene i institutionen på samme måde, så var han nok blevet kaldt til samtale eller havde mistet sit job. Det er helt afgørende, at man i mødet med offentlige myndigheder ikke får oplevelsen af, at der bliver politiseret eller taget personligt stilling til den, man er«.

Imponeret over ledelsens håndtering

Hun tog efter episoden kontakt til Copenhagen Medical, hvor hun gjorde opmærksom på sin oplevelse med poderen.

20 minutter senere skulle Jeppe Handwerk, administrerende direktør i Copenhagen Medical, ifølge hende have ringet og beklaget den oplevelse, hun havde haft.

Pernille Vermund siger, at hun er »imponeret« over den ledelsesmæssige håndtering, for »det er trods alt de færreste direktører, der griber knoglen så hurtigt«.

Det er ifølge hende »en meget opløftende« udvikling i en ellers »ubehagelig oplevelse«.

»Når man oplever sådan noget her, kan man godt mærke en vrede mod hele systemet, men når der så bliver reageret, som der gjorde her, så mærker jeg, at det i stedet bliver til en positiv oplevelse,« siger Pernille Vermund.

»Det kan vi ikke have siddende på os«

Fra Copenhagen Medical lyder det, at man er »ærgerlig« over den oplevelse, Pernille Vermund var udsat for.

»Det kan vi ikke have siddende på os. Vi er nu ved at finde frem til, hvem poderen er, så vi kan få indskærpet over for vedkommende, at når man arbejder hos os, så repræsenterer man Copenhagen Medical og ikke sit eget politiske ståsted, mens man er på arbejde,« siger Trine Baadsgaard, der er presseansvarlig.

Hun forklarer, at den administrerende direktør kontaktede Pernille Vermund »straks de blev opmærksomme på episoden«, som ifølge Copenhagen Medical var »helt utilstedelig«.

Som konsekvens af episoden vil samtlige medarbejdere hos Copenhagen Medical modtage en e-mail, hvor retningslinjerne klargøres én gang til.