Pinds afløser vil kæmpe hovedstadens sag på Christiansborg

Der er brug for udenlandsk arbejdskraft og investeringer i trafik i hovedstadsområdet, mener Martin Geertsen.

Regionsrådspolitiker Martin Geertsen (V) afløser Søren Pind i Folketinget. De to har kendt hinanden siden 1990'erne, hvor Geertsen var med til at få Pind valgt til Københavns Borgerrepræsentation. Scanpix/Thomas Lekfeldt/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det var ikke den helt store overraskelse for venstrepolitikeren Martin Geertsen, at hans gamle kampfælle fra københavnsk lokalpolitik, nuværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), træder tilbage.

Geertsen har godt kendt til Pinds overvejelser om at forlade dansk politik, fortæller han.

- Det er umådelig trist for Venstre. For Søren er en politisk idéudvikler af de helt store. Og så er han jo bare - og det er sagt i al kærlighed - en kæmpe original, siger Martin Geertsen.

Geertsen, der sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden, er ikke i tvivl om, hvad folketingsmandatet skal bruges til.

- Der mangler nogle politiske initiativer målrettet hovedstaden, siger han.

- Jeg er ikke blind for, at der har været brug for at tilgodese dele af landet, som ikke var kommet med på vækstvognen. Men vi har også vores udfordringer i hovedstaden, siger han og nævner trængsel, forurening og virksomhedernes behov for udenlandsk arbejdskraft.

Geertsen, der fik 2576 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2015, var Venstres spidskandidat ved regionsrådsvalget i november sidste år. Her fik han 23.754 personlige stemmer.

Og han bliver siddende i regionsrådet sideløbende med folketingspladsen, oplyser han.

Martin Geertsen og Søren Pind har kendt hinanden siden 1990'erne, hvor Geertsen var kampagneleder, da Søren Pind første gang stillede op til Borgerrepræsentationen i København.

Siden blev Geertsen selv valgt til Borgerrepræsentationen, og i 2011 blev han også valgt til Folketinget. I 2015 rakte stemmerne til en plads som stedfortræder for Søren Pind.

- Søren har jeg kendt gennem 25 år. Så på det personlige plan er det nogle triste dage, eftersom jeg ikke skal have Søren som politisk samarbejdspartner mere, siger Martin Geertsen.

/ritzau/