Pind: VK forpassede chancen for at lave reformer

Den tidligere regering forsømte at gennemføre reformer, da den var ved magten, erkender Søren Pind (V).

ARKIVFOTO. Søren Pind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere VK-regering kunne have sat gang i reformer af velfærdssamfundet allerede i 2005, men undlod. Sådan lød det fra Søren Pind i Clement Søndag på DR 1.

- Man kunne i 2005 nok have gjort mere, end man var villig til. Mogens Lykketoft var på det tidspunkt formand for Socialdemokraterne, og han havde ikke en kinamands chance for at erobre magten i Danmark.

I stedet valgte daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) at sætte strategiske hensyn over behovet for reformer, mener Søren Pind.

- Jeg opfattede det ikke som en angst for reformer. Jeg opfattede det som en strategisk tilgang, hvor han sagde helt åbent, at hans strategi var de små skridts politik, sagde Søren Pind til Clement Kjersgaard.

Under VK-regeringen voksede det offentlige forbrug - og de danske politikere har i det hele taget ikke været gode til at styre økonomien, lød det fra Pind.

- Der var et for højt offentligt forbrug. Det var der også under Nyrup. Det er ikke noget forsvar, det er en konstatering, at de danske politikere igennem rigtig mange år har været utrolig dårlige til at styre det offentlige forbrug.

Men på trods af gode økonomiske tider blev der ikke gjort nok for stoppe væksten i det offentlige forbrug og reformere det danske samfund, mener Pind.

- Det var ikke kun de politiske ledere, men også alle mulige andre, som benægtede den her virkelighed. Hverken i oppositionen eller til højre for os var der nogen forståelse for de her ting, fordi der var højkonjunktur, sagde Venstre-politikeren.

BNB