Pind vil have undersøgt procedurer efter knivoverfald

Justitsministeren har bedt en række myndigheder undersøge, om der skal laves tiltag eller ændres procedurer efter overfald på politibetjent, hvor den formodede gerningsmand ifølge politiet kan være radikaliseret.

Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det voldsomme knivoverfald på en betjent på Center Sandholm tirsdag får justitsminister Søren Pind (V) til at undersøge, om myndighederne har de fornødne værktøjer til at håndtere radikaliserede personer.

Det sker, fordi den mistænkte i sagen ifølge politiet kan være radikaliseret og tilsyneladende nærer sympati for den islamistiske bevægelse Islamisk Stat (IS).

»Det er en realitet, at radikaliserede personer udgør en alvorlig trussel. Det er afgørende for mig, at myndighederne er bedst muligt rustet til at håndtere den virkelighed. Derfor har jeg nu bedt Rigspolitiet, PET og Kriminalforsorgen om at overveje, om sagen giver anledning til yderligere justeringer af myndighedernes procedurer eller nye tiltag,« siger Søren Pind i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Den formodede gerningsmand til knivoverfaldet har ifølge PET tidligere angrebet en svensk minister. Det har den mistænkte, en 25-årig statsløs palæstinenser, oplyst til Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Oplysningerne om angrebet er efter anholdelsen bekræftet af de svenske myndigheder, oplyser PET.

Efterretningstjenesten kendte forud for knivstikkeriet den mistænkte. Men blandt andre Socialdemokraterne har sagt, at der ikke er belæg for at klandre PET for ikke at have grebet ind.

PET havde øje på den 25-årige mand, der er fængslet for knivoverfald på betjent, inden forbrydelsen. I Sverige skal han have angrebet en svensk minister. Fold sammen
Læs mere
Foto: 4583 Bosse Nilsson/ Kristianstad.

Umiddelbart er der også ros til politiet fra justitsministeren.

»Jeg er tilfreds med, at politiet så hurtigt har pågrebet den formodede gerningsmand,« siger Søren Pind.

Retten i Hillerød har onsdag varetægtsfængslet den 25-årige statsløse palæstinenser, som nægter sig skyldig i at have overfaldet betjenten på Center Sandholm.