Pind slipper - nok - for injuriesag

Juraprofessor Claus Haagen Jensen hælder til at droppe injuriesag mod udviklingsministeren.

Udviklingsminister Søren Pind og professor Claus Haagen Jensen mødes torsdag i verbal infight på Deadline 22.30 på DR2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingsminister Søren Pind (V) ser ud til at slippe for det injuriesøgsmål, som juraprofessor Claus Haagen Jensen for et par uger siden truede med.

Professoren reagerede skarpt, da Pind i en statusopdatering på Facebook karakteriserede ham som "en skændsel på juraen" og for at være "manisk presseliderlig". Siden har professoren, der ikke er ven med Pind på Facebook, forgæves forsøgt at få tilsendt en kopi af opdateringen fra Pind.

Men efter nogen betænkningstid hælder han mod at droppe søgsmålet, selv om han ikke har taget endelig stilling endnu.

- Men jeg er mest indstillet på, at jeg ikke anlægger nogen injuriesag, siger Claus Haagen Jensen.

Hvorfor?

- Fordi han har glattet lidt ud. Og som det væsentligste så ved han, at hvis han synes, at jeg gør mig skyldig i videnskabelig uredelighed, så har han en nem mulighed - nemlig at klage til Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed under forskningsrådet. Når han ikke gør det, så læser jeg det sådan, at det ikke er noget, han vil gøre, siger Claus Haagen Jensen.

De to tørnede forrige torsdag sammen i debatprogrammet Deadline på DR2, hvor Haagen Jensen kom med den indrømmelse, at han fortrød sit ordvalg, da han ved tidligere lejligheder havde betegnet integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) opførsel som 'grotesk' og Pinds meget omtalte brug af et rabatkort til tøjfirmaet 'Sand' som 'beskidt'.

Haagen Jensen understreger, at han vil holde øje med, 'hvad ministeren foretager sig'.

- Men hvis han holder sig stille og roligt på måtten, er jeg mest indstillet på at sige, at så skal det ikke komme an på det, siger Claus Haagen Jensen.

Det spiller også ind for professoren, at det efter alt at dømme vil være statskassen, der kommer til at betale Søren Pinds eventuelle omkostninger i forbindelse med et søgsmål. Mens Haagen Jensen vil skulle til lommerne.

Haagen henviser til, at det indtil videre har kostet statskassen 300.000 kr., at Muslimernes Fællesråds talsmand, Zubair Butt Hussain, tilbage i 2009 lagde sag an mod tidligere velfærdsminister Karen Jespersen (V), fordi hun beskyldte ham for at gå ind for stening. En beskyldning, som Københavns Byret i oktober i fjor afgjorde som grundløs, men som nu er anket til landsretten.

- Jeg er blevet belært om, at hvis en minister er involveret i noget, der fører til en injuriesag, så betaler statskassen. Det øger jo ikke min appetit på at føre en injuriesag, siger Claus Haagen Jensen.

Søren Pind har i sagen, som nu næppe ender i en retssag, henvist Haagen Jensen til sin advokat Karoly Nemeth.

Ministeren ønsker ikke selv at kommentere meldingen fra Haagen Jensen.