Pind: Politiet er bedre rustet til terrorangreb

Politiets skydetræning er sat i system, og der er tilført ressourcer til bevogtning og analyser, siger Pind.

Sverige er tirsdag ved at undersøge oplysninger om, at syv til otte terrorister fra Islamisk Stat skal være rejst til landet for at gennemføre et attentat i Stockholm.

Også herhjemme advarer PET om en fortsat høj risiko for terror.

Skulle et nyt terrorangreb ramme Danmark, er det danske politi dog bedre rustet end ved terrorangrebet i februar sidste år i København.

Det fastslår justitsminister Søren Pind (V) på et samråd på Christiansborg tirsdag.

Udmeldingen kommer mere end et år efter terrorangrebet, som kostede to civile livet, sårede fem politikfolk og udløste kritik af politiet for at tage for let på bevogtningsopgaven og for ikke være ordentligt trænet i brugen af deres skydevåben.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at politiet har lært af angrebet. Politiet har selv stor interesse i, at beredskabet virker, fordi de står i forreste linje, siger Søren Pind på samrådet.

Han mener, at myndighederne har været åbne omkring problemerne, og det har efterfølgende ført til, at et flertal på Christiansborg har afsat penge til en forstærket indsats.

Det betyder, at politiet har styrket skydetræningen og bevogtningen af blandt andet jødiske institutioner. Samtidig er PET's mulighed for at yde personbeskyttelse og analysere terrortruslen styrket, fastslår justitsministeren:

- Samlet set står vi i dag bedre rustet end for et år siden, siger Søren Pind.

Han fremhæver særligt fremskridtene inden for skydetræning. Her har det tidligere været fremme, at politiet op til terrorangrebet sidste år ikke havde overblik over, hvilke betjente der havde den fornødne træning i at bruge politiets maskinpistol, MP5.

- Vedligeholdelsen af skydetræningen var ikke tilfredsstillende i 2014, men der er fulgt op på kritikken. Skydetræningen i 2015 er udarbejdet efter et nationalt program, og i efteråret 2015 er skydetræning afviklet i overensstemmelse med det nye program, siger Søren Pind.

Han fastslår, at styrkelsen af skydetræningen fortsætter og vil være endeligt afsluttet i 2016.

- Myndighederne har taget ved lære af terrorangrebet, og der er fulgt op fra politisk hold med politiaftalen. Den giver politiet 600 millioner kroner om året, som skal sikre, at Danmark får det hidtil stærkeste værn mod terror, siger Søren Pind.

/ritzau/