Pind: Nu betales prisen for vores passivitet

Justitsminister Søren Pind mener, at terroren i Paris er et bevis på, at Vesten har fejlet i forhold til Syrien.

Vesten har fejlet i Syrien, og det er terroren i Paris et tegn på, siger Søren Pind (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som Venstres udenrigsordfører argumenterede Søren Pind (V) gentagne gange for at indsætte landtropper på syrisk jord i kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Det er ikke sket, og med terrorangrebene i Paris, som IS har taget skylden for, betaler Vesten nu prisen for sin manglende handling. Det siger justitsminister Søren Pind og påpeger, at det desværre er gået, som han frygtede:

»Syrien er et enormt sår, der dels har skabt enorme flygtningekolonner i Europa, og som også har afstedkommet terror. Vi betaler nu en høj pris for den passivitet, som Vesten har udøvet i Syrien. Det er forfærdeligt, og det gør mig ondt at se, hvor hårdt franskmændene er blevet ramt i denne her sammenhæng,« siger han til DR Nyheder.

På sin Facebook-side uddyber Søren Pind sin holdning. Det sker som svar på en opfordring om at lukke den danske grænse:

»I stedet for fatamorganaer om at man kan lukke grænsen, burde vi indse, at vi for længst burde have grebet ind og standset den barbariske borgerkrig i Syrien og alt, hvad den kaster af sig. En flodbølge kan ikke standses med en rød/hvid grænsebom med et skilderhus. Har man været så naiv at tro, at man kunne hygge sig i smug og bildt hinanden ind, at verden ikke kom os ved, må man i stedet surfe oven på flodbølgen, vente til den er ovre og så rydde op bagefter. Men først og fremmest: Lære af sine fejl,« skriver Søren Pind på sin Facebook-side.