Pind: Narko skal koste straf-rabatten

Justitsminister Søren Pind overvejer meget kraftigt at annullere strafrabat for fanger, der tager ulovlige stoffer, som led i sit opgør med narko i fængslerne.

Justitsminister Søren Pind (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Mere end halvdelen af fangerne i de danske fængsler er ifølge Kriminalforsorgen i berøring med ulovlige stoffer.

Det er et kæmpe problem, mener justitsminister Søren Pind (V), der varsler et opgør med narkoen i fængslerne. Et af problemerne med de ulovlige stoffer er ifølge Søren Pind, at de blokerer for den behandling, man prøver at give fangerne.

»Stofferne skaber det helt enkelte problem, at det er meget vanskeligt at nå ind til den empatiske side af den kriminelle, hvis vedkommende er helt »død« af diverse stoffer,« siger Søren Pind.

Han overvejer i sin kamp mod stoffer at fjerne noget af den strafrabat, indsatte normalt får.

»Det er sådan, at når man har udstået to tredjedele af sin straf, så slipper man normalt for den sidste tredjedel, hvis man har udvist god opførelse. Men der kan man overveje at skride ind, såfremt der er tale om narkomisbrug. Det overvejer jeg kraftigt,« siger Søren Pind.

Hvor langt er du i de overvejelser?

»Der er jeg ikke så langt - så længe har jeg jo ikke været minister. Der skal næste år være forhandlinger om Kriminalforsorgen og dens fremtidige indretning, og det, man kan gøre i den mellemliggende periode, er at bruge de instrumenter, jeg har at gøre godt med, og det kommer jeg til at tænke over den næste tid,« siger han.

Søren Pind hæfter sig ved, at belægningen i fængslerne på nuværende tidspunkt er relativ lav.

Derfor mener han, at de ansatte her og nu er i stand til at styrke indsatsen mod narko, uden at der tilføres ekstra penge til området.

»Umiddelbart i forhold til den indsats, man skal yde her og nu, mener jeg, der er ressourcer nok. Så må vi have en snak med de faglige organisationer om de yderligere behov, der måtte være for at sikre, at det her kan falde på plads. Så må vi se på det i forbindelse med forhandlingerne om Kriminalforsorgen næste år,« siger Søren Pind.