Pind for dødsstraf og imod fri abort

Søren Pind har tidligere erklæret sig som tilhænger af dødsstraf og selvtægt samt modstander af den frie abort.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Venstres udenrigsordfører Søren Pind nu kritiseres for skabe uklarhed om partiets holdning til dødsstraf, så er det ikke første gang, han vækker opsigt med sine retspolitiske synspunkter.

I 2002 erklærede Søren Pind sig således i et interview som tilhænger af dødsstraf og modstander af den frie abort. Og i 2007 kaldte han det "fair", hvis folk kører en indbrudstyv ned.

Den daværende københavnske bygge- og teknikborgmester kaldte det i 2002, i et interview i Berlingske Tidende, for "paradoksalt, at man i et samfund, der er imod dødsstraf, gerne må myrde et ufødt barn".

- Det er hykleri, når man påstår, at et foster, der er yngre end grænsen for abort, ikke er et barn. Men jeg mener selvfølgelig, at voldtagne kvinder skal have lov til at få abort - det er jo ikke religiøs gak-gak fundamentalisme, jeg taler om, sagde Søren Pind. Han var også en mand, der gik ind for dødsstraf.

- Jeg har før været imod dødsstraf, men efter 11. september har jeg ændret mening. Få dage efter den 11. september besluttede jeg mig for ikke at forny mit medlemskab af Amnesty International. Jeg kunne ikke stå inde for det længere, lød det ved den lejlighed.

Da en københavnsk urmager i 2007 skød tre røvere, forsvarede Søren Pind også, at folk begår selvtægt.

- Der er heller ingen, der skal bryde ind i mit hjem, eller gøre min kone og børn noget. Det er min ejendom. Jeg har oplevet min egen far køre en indbrudstyv ned for længe siden, og det mener jeg, er helt fair. Jeg kunne også sagtens selv finde på at gøre noget. Men det er generelt, jeg udtaler mig. Jeg kan ikke sige noget om sagen med urmageren, for den er verserende, fortalte Søren Pind Ekstra Bladet.

Den nye blæst om Søren Pind skyldes, at han i sin blog på berlingske.dk skriver, at nok går han ikke ind for dødsstraf, men på den anden side er hans holdning en anden, når det kommer til verdens forskellige tyranner som de tidligere rumænske og irakiske ledere Nicolae Ceausescu og Saddam Hussein.

Søren Pind har ikke ønsket at uddybe sine seneste holdninger til dødsstraf over for Ritzau.

/ritzau/