Pia Olsen Dyhr erkender der mangler penge til klima

Det kan koste mere end 10 milliarder årligt at indfri ny klimamålsætning. SF erkender, at der mangler penge.

Pia Olsen Dyhr(SF) ankommer til Christiansborg for at deltage i regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet onsdag den 19. juni 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Onsdag jublede Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten over, at de tre partier nu er enige om en reduktion af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Men tømmermændene kan melde sig, når regningen skal betales.

Det økonomiske råderum er nemlig allerede brugt på velfærdsløfter i valgkampen. Derfor skal der findes ekstra penge, hvis der skal være råd til at lave den store omstilling af samfundet, som de tre partier lægger op til.

SF's formand Pia Olsen Dyhr erkender, at de røde partier ikke har fremlagt en økonomisk plan, som kan anvise, hvordan man vil indfri ambitionen om en reduktion på 70 procent i drivhusgasser i 2030.

»I sidste ende skal vi være enige om den samlede finansiering. Dansk økonomi skal fortsat være i et ansvarligt spor. Det er vi også optaget af i SF,« siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer:

»De Radikale har fremlagt nogle forslag om udenlandsk arbejdskraft, og vi har også fremlagt nogle forslag. Det er vigtigt, for der er ikke de penge i dansk økonomi nu, der skal til, hvis der både skal komme et løft på klima og på velfærd,« siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/