Pia Kjærsgaard får kritik for »smålig« farvelreplik til Thorning

Helle Thorning-Schmidts mulige job i FN er »langt mere hende end at være i Danmark«, lyder det fra Folketingets formand.

ARKIVFOTO: Thorning og Kjærsgaard under en partilederdebat i DRs koncerthus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard får fredag kritik for en kommentar, hun har givet i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts (S) kandidatur til posten som flygtningehøjkommissær i FN.

Hos Socialdemokraterne har folketingsmedlem Mattias Tesfaye og tidligere transportminister Magnus Heunicke bidt mærke i, hvordan Pia Kjærsgaard bl.a. har sagt, at et job i FN passer Thorning langt bedre »end at være i Danmark«.

På Facebook skriver Mattias Tesfaye, hvordan han selv stemte ja, da Pia Kjærsgaard officielt skulle vælges til posten som formand for Folketinget.

Og derfor har Tesfaye svært ved at forstå, hvorfor DFs tidligere værdiordfører ikke kan »lægge låg på spydighederne i forbindelse med, at Helle Thorning bliver kandidat.«

»Vi har alle en »konge« og en »stodder« i os. Hvis Pia K virkelig vil leve op til sit eget løfte, skulle hun måske finde kongen frem og lade stodderen tie, så længe hun skal repræsentere hele Folketinget - og dermed hele folket. Danskerne er bedre end den slags smålige stikpiller.«

Første gang jeg deltog i en rigtig afstemning i salen, stemte jeg JA til at Pia Kjærsgaard skulle være Folketingets...

Posted by Mattias Tesfaye on 4. september 2015

Det er nyhedsbureauet Ritzau, der fredag morgen fik fat i Kjærsgaard til en kommentar til, at Løkke ville indstille Thorning til FN-posten.

Her sagde Pia Kjærsgaard bl.a., at Thorning gennem hele sit politiske liv har befundet sig bedst uden for landets grænser.

»Det har vi set som statsminister, hvor hun var ude i den store verden. Og det er jo heller ikke nogen hemmelighed overhovedet, at hun søgte på livet løs efter et topjob i EU, mens hun var statsminister. Det er kendt for alle og enhver, men hun fik det ikke,« sagde Pia Kjærsgaard ifølge Jyllands-Posten til Ritzau og uddybede:

»Nu får hun så det job, og det er, tror jeg, langt mere hende end at være i Danmark.«

Magnus Heunicke har også kommenteret udmeldingen fra Pia Kjærsgaard:

»Stay classy, Pia K. Så meget for »jeg vil være alles formand og er ydmyg over for opgaven som folketingsformand,« skriver han på Twitter.

Både han og Tesfaye henviser til udtalelser, som Pia Kjærsgaard selv gav, da hun i sommer indtog formandsstolen i Folketinget.

»Jeg vil bestræbe mig på at være hele Folketingets formand,« lød det bl.a. dengang.

Magnus Heunicke har ikke ønsket at uddybe sin kommentar.

Politiko.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar til kritikken fra Pia Kjærsgaard.

 

Herunder kan du se Berlingskes samfundsredaktør, Bent Winther, give sit bud på, hvorfor Thorning er storfavorit til jobbet.