Pia Kjærsgaard får årets »Ting-Pris«

Pia Kjærsgaard er for anden gang modtager af Ting-Prisen, der gives til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik.

Foto: Liselotte Sabroe

Pia Kjærsgaard (DF) løber igen i år med årets Ting-Pris, der gives til en politiker for god kommunikation, som bringer Christiansborg tættere på vælgerne.

Prisen, der uddeles af netavisen Altinget.dk, bliver i år givet for 11. gang, og noget usædvanligt kom alle tre nominerede kandidater fra ét og samme parti; nemlig Dansk Folkeparti. De to andre kandidater var partiets nuværende formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), og medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF).

67-årige Pia Kjærsgaard får prisen, fordi hun som tidligere partiformand har en evne til fortsat at markere sig selv og sit parti uden at træde den nye formand over tæerne - med andre ord »mestrer hun sin besøgelsestid«, som det lyder i motivationen:

»Du har demonstreret, at selvom man er forhenværende, kan man sagtens være nærværende. Og det er netop denne overgang, som har aftjent respekt hos dommerkomitéen - og som gør, at årets Ting-Pris 2014 tilgår dig, Pia Kjærsgaard. Den svære disciplin i politisk kommunikation er netop at vide, hvornår og hvordan man skal udtale sig. Kort sagt at kende sin besøgelsestid,« sagde medlem af dommerkomitéen Jan Juul Christensen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Pia Kjærsgaard fik første gang Ting-Prisen i 2007, og ved receptionen onsdag sagde hun:

»Ja, når vi selv skal sige det, så foretog Dansk Folkeparti et vellykket formandsskifte på det helt rigtige tidspunkt, og jeg fik i kraft af posten som værdiordfører - der er en nyskabelse i dansk politik - en god platform for fortsat at påvirke Dansk Folkepartis politiske udmeldinger. Fordelen ved en værdiordførerpost er, at grænserne for ordførerskabet ikke er bundet af et bestemt område, men overlapper mange forskellige områder. Jeg er meget glad for at få Altingets kommunikationspris to år efter, jeg er stoppet som partiformand.«

Blandt de tidligere modtagere af prisen er erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).