Pia Kjærsgaard er »virkelig vred« over PET-sag

Den tidligere DF-formand langer ud efter både PET og justitsminister Morten Bødskov for håndteringen af sit besøg på Christiania.

Pia Kjærsgaard har sævrt ved at tro, at justitsminister Morten Bødskov (S) ikke orienteret om scenarierne forud for politikernes besøg på Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den afgående PET-chef Jakob Scharf lyver i sin redegørelse om Pia Kjærsgaards (DF) Christiania-besøg, og justitsminister Morten Bødskov (S) må have kendt til forsøget på at forhindre den tidligere DF-formands deltagelse. Sådan lyder det fra Pia Kjærsgaard, der i skarpe vendinger kritiserer håndteringen af PET-sagen.

»Jeg er virkelig vred over det her, den måde, den her affære er blevet håndteret på. Jeg synes simpelthen, det er forkasteligt. Det synes jeg. Jo mere, der bliver åbnet for den her sag, jo mere vred bliver jeg,« siger Pia Kjærsgaard.

Jakob Scharf er blevet beskyldt for at forsøge at placere et besøg på Christiania for Retsudvalget og Kjærsgaard på en dag, hvor DFeren var forhindret i at deltage ved at bede sine ansatte om at kigge i hendes kalender uden hendes vidende. Og tirsdag afslørede PET-chefen i en redegørelse, at efterretningstjenesten opererede med tre forskellige scenarier, da de sidste år skulle overveje, hvordan de kunne planlægge besøget. Men den redegørelse giver den tidligere DF-formand ikke meget for.

»Jeg synes, den er meget søgt den redegørelse, og jeg tror ikke, at forklaringen holder overhovedet. Jeg tror, at der er to årsager til, at man ikke ønskede besøget. Først og fremmest husker jeg meget debat om, hvorvidt besøget skulle gennemføres. Der er jo nogen, der ikke synes, at retsudvalget skal på Christiania for at finde ud af, hvad der foregår i Pusherstreet og tale med beboerne, der bor omkring området, og som er dybt utilfredse.«

»Jeg kan udmærket godt huske, at jeg mere end studsede over, at mødet pludselig blev aflyst med en meget tynd begrundelse. Men jeg hørte ikke på noget tidspunkt noget om en trussel. Og jeg må sige, at min vurdering er, at det er noget, de har opfundet til lejligheden,« siger Pia Kjærsgaard.

Morten Bødskov afviste tirsdag, at han kendte til de tre scenarier, men det tror DFeren heller ikke på, og hun kan ikke forestille sig andet, end at justitsministeren ved mere, end han giver udtryk for.

»Jeg er da ret overbevist om, at han har været vidende om det her. Det ville da være besynderligt, hvis politiet øverste - som er justitsministeren - ikke var blevet bekendt med så drastisk en beslutning. At man forsøger at forhindre et folketingsmedlem i at udføre det arbejde, folketingsmedlemmet er valgt til,« forklarer hun.

Pia Kjærsgaard understreger samtidig, at hele sagen om PETs interesse i hendes kalender berører hende dybt.

»Jeg føler mig i allerhøjeste grad krænket. Jeg har ikke ønsket at blive hovedperson i den her historie, det er ganske ufrivilligt,« fastslår hun.