Pia Kjærsgaard er glad for Messerschmidts comeback: »Han er jo ikke dømt for noget endnu. Overhovedet ikke«

I februar sagde tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard, at Morten Messerschmidts fremtid ville blive afgjort af EUs undersøgelse af MELD-sagen. Nu ser han ud til at vende tilbage i politik forinden, og det er hun »kun glad for«.

Morten Messerschmidt har ansat Altinget-journalist Erik Bjørn Møller som ny særlig rådgiver og ser ud til at gøre politisk comeback i foråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DFs stemmesluger fra Europa-Parlamentsvalget i 2014, Morten Messerschmidt, ser ud til at gøre comeback i dansk politik senere på foråret.

Efter fem måneders sygemelding oven på den stormfulde sag om misbrug af EU-midler i fondene MELD og FELD, skriver Altinget i dag, at Messerschmidt nu har ansat en ny særlig rådgiver og formentlig vender tilbage i EU-parlamentet inden længe.

En melding, der vækker glæde hos Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard.

»Jeg vælger at tage det her meget positivt. Jeg har været i kontakt med Morten, og jeg er meget glad for, at han har fået det bedre. Ingen skal være i tvivl om, at han har haft det rigtig skidt, så jeg er kun glad for, hvis han vender tilbage til foråret,« siger hun til Berlingske.

I forbindelse med sin 70 års fødselsdag i februar fortalte Pia Kjærsgaard ellers, at Morten Messerschmidts fremtid i partiet ville blive afgjort af den efterforskning, der fortsat foregår af MELD-sagen i EUs svindelkontor OLAF.

Men det bør ikke holde ham tilbage fra at melde sig rask forinden, mener hun.

»Når jeg har sagt sådan, så er det nok sat lidt kantet op. For det er selvfølgelig os i Dansk Folkeparti, der afgør hans skæbne - det siger sig selv. Vi kan selvfølgelig ikke fuldstændig ignorere den undersøgelse, der er i gang. Alle går og venter på, at den skal finde sted, og vi kunne da godt have ønsket, at det allerede var sket. Men det er jo et langsommeligt system,« siger Pia Kjærsgaard.

Mener du godt, han kan vende tilbage som politiker, inden sagen er afgjort?

»Det har jeg ikke noget med at gøre. Det er ikke min afgørelse. Men hvad skulle han ellers gøre? Skulle han gå rundt og være sygemeldt? Det ville ikke være helt ærligt, hvis han har det bedre,« siger Pia Kjærsgaard, som også mener, at medierne nu igennem længere tid har sat spørgsmålstegn ved, om han bruger sygemeldingen til at gemme sig.

»Nu ser det så ud til, at han stilfærdigt - håber jeg - vender tilbage, og skulle det så også være galt?« Spørger hun.

Men hvis han vender tilbage til foråret, vil han jo nok fortsat have den her uafgjorte sag hængende over hovedet. Og du har selv sagt, at den kan afgøre hans fremtid...

»Jo, men det har han da. Men han er jo ikke dømt for noget endnu. Overhovedet ikke. Ingen er dømt, fordi medierne synes, man skal dømmes.«

Vil det ikke være en speciel situation, at han vender tilbage i politik med sagen hængende over hovedet?

»Jo, men jeg ved heller ikke, hvordan han vil gøre det - om han vender tilbage i mere eller mindre grad. Jeg kan kun sige, at jeg er glad for, at han nu ser ud til at have fået næsen op over dynen, og at han har det bedre. Han har virkelig haft det meget meget skidt,« siger Pia Kjærsgaard.

Ifølge Berlingskes oplysninger forventes det, at Morten Messerschmidt vender tilbage i slutningen af april eller starten af maj.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl ønsker endnu ikke at kommentere på dagens melding om, at Messerschmidt nu ser ud til at gøre comeback.

Men Pia Kjærsgaard fortæller, at partiledelsen fortsat forventer at tage stilling til hans fremtid, når OLAF engang når frem til en afgørelse i sagen.

»Vi må se, hvordan det går. Men nu vil jeg kun glæde mig over, at vi måske kan komme til at se lidt mere til Morten igen,« siger hun.