Pia Kjærsgaard: De Konservative er allerede i panik

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard mener, at de Konservative er bitre og desperate. Og hun har nærmest ondt af dem fordi, hun mener, at de allerede er gået i panik på valgets anden dag.

Pia Kjærsgaard (tv) mener, at de Konservatives formand Lars Barfoed (forrest) er gået i panik allerede på andendagen af valgkampen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at regeringen er gået til valg på et sammenbrud i VKO, så kan de forvisse sig om, at sammenholdet knager, når DF og de Konservative kaster sig ud i et åbent skænderi om den boligpakke, som regeringen endte med at køre fast i. 

Den konservative formand Lars Barfoed gav tidligere på dagen Dansk Folkeparti ansvaret for, at boligmarkedet nu er endt i øget usikkerhed, fordi partiet ikke ville godtage regeringens boligpakke, som den var.

Men det får nu Pia Kjærsgaard til at gå til modangreb. 

- Det er bitterhed fra de konservatives side. De er jo desperate. De gør som Simon Spies, der mente, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale. Det er desperate for at få nogle overskrifter, siger Pia Kjærsgaard, der bedyrer, at hun tager angrebet med ophøjet ro og et skuldertræk. 

- Men det må være underligt at være Konservativ i de her dage. For de fleste økonomer giver jo DF ret og går imod regeringens tanker. Det er jo den omvendte verden. Jeg kan se, at også flere erhvervsorganisationer har valgt at støtte vores forslag i den forgangne uge, siger Pia Kjærsgaard med henvisning til partiets eget boligforslag, der går ud på at øge fradraget for boligrenoveringer. 

Hun tror ikke på, at regeringens pakke vil få gang i een eneste ekstra bolighandel, og hun kalder diskussionen "fuldstændig intetsigende". 

- Regeringen har ikke tænkt sig om. Jeg er sikker på, at vi kunne have fundet et resultat med finansministeren, men det er åbenbart strandet på intern ueninghed i regeringen, og det må falde tilbage på dem selv, siger Pia Kjærsgaard.  

- Jeg tager Barfoeds udtalelser ret afslappet. Men det må ikke være rart at være så meget i panik allerede på dag to, som de konservative er. Hvordan kommer det så ikke til at gå i resten af valgkampen?