Pia K.: Ynkeligt med Rosenkrantz-Theil i S

Socialdemokraterne bør kræve, at Pernille Rosenkrantz-Theil tager afstand til malingsangrebet på Fogh og Per Stig, mener Dansk Folkeparti.

Foto: Rune Evensen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti kalder det "ynkeligt" og "rystende", at Socialdemokraterne med åbne arme tager imod Enhedslistens tidligere folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil.

Selv om Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har sagt, at hun "regner med", at Pernille Rosenkrantz-Theil nu tager afstand fra en symbolsk aktion i 2003, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K) blev overhældt med rød maling, mener Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, at dette burde været en betingelse for partikortet.

- At Socialdemokraterne optager hende som medlem må blive deres sag, selv om jeg ikke forstår det, men at de ikke afkræver, at hun afsværger sin tidligere udemokratiske, autonome adfærd, det er under al kritik. Når jeg tænker på, hvad Dansk Folkeparti har været igennem. Vi kunne aldrig drømme om at optage nogle yderliggående på den ene eller anden fløj. Dem undgår vi. Og opdager vi, at de er i partiet, så får de en returbillet. Det er den holdning, vi har til antidemokratiske kræfter. Det er rystende, at Socialdemokraterne tager så let på det her, siger Pia Kjærsgaard.

Ved aktionen på Christiansborg blev Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller overhældt med en rød maling af to unge mænd fra gruppen Global Aktion. Malingen skulle symbolisere, at de havde blod hænderne med deres beslutning om at lade Danmark gå med i krigen mod Irak.

De to kom ind på Christiansborg som uanmeldte gæster til Pernille Rosenkrantz-Theil, og selv om folketingsmedlemmet ikke selv var til stede, lovpriste hun efterfølgende symbolaktionen og forklarede, at det kunne hun også selv have fundet på. Til gengæld tog Enhedslistens folketingsgruppe afstand fra både aktionen og Pernille Rosenkrantz-Theils udtalelser.

/ritzau/