Pia K. vil blokere arabisk TV

DFs leder vil forhindre verdens to største arabiske TV-stationer i at sende til Danmark. De opfordrer til had og skader integrationen, siger hun.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pia Kjærsgaard lægger an til en ny hård værdikamp, og modstanderen er denne gang verdens to største arabiske TV-stationer.
Dansk Folkepartis formand siger i dag til Berlingske Tidende, at hun nøje vil undersøge mulighederne for at indbringe TV-stationerne Al Jazeera og Al Arabiya for det danske Radio- & TV-nævn med det formål at få deres sendesignaler blokeret.

LÆS OGSÅ: Hvad syntes du om Pia Kjærsgaards forslag?

»Min hensigt er alene at fremme integrationen herhjemme, som i visse boligområder er slået helt fejl, og det skyldes i høj grad, at beboerne alene får deres nyheder fra disse to TV-stationer. De har derfor ingen fælles referenceramme med os andre, og de smækker døren i hovedet på socialarbejdere, der vil forsøge at integrere dem,« siger hun.


Ifølge dansk lovgivning må en TV-station ikke opfordre til had, og Pia Kjærsgaard slår fast, at det netop er, hvad Al Jazeera og Al Arabiya gør: »Deres udsendelser er meget hadefulde. Det er med til at indpode et had mod det vestlige samfund.«
Hendes melding kommer efter, at hun i går lancerede en idé om at forbyde parabolantenner i større boligområder med mange beboere af udenlandsk herkomst. Målet var at spærre adgangen til de to TV-stationer, men Pia Kjærsgaard er efter kritik fra eksperter og politikere nu tilbøjelig til at opgive den idé.

»Det var en strøtanke, og jeg må erkende, at det nok ikke er vejen frem. Vejen gennem Radio- & TV-nævnet er den mest gangbare,« siger hun.
Socialdemokraternes retsordfører Henrik Dam Kristensen råder Pia Kjærsgaard til at deltage i dialog om integration i stedet for at snakke forbud: »Der skal virkelig meget alvorlige ting til, før vi i Danmark blokerer en nyhedskanal, man ikke kan lide. Det er jo ikke Nordkorea eller Kina. Hvad bliver det næste, hun kommer med: Skal vi også blokere indhold på internettet eller P1, bare fordi nogle ikke kan lide det,« siger han.


Ifølge formanden for Radio- & TV-nævnet, Christian Scherfig, kan Pia Kjærsgaard indbringe de to arabiske TV-stationer for nævnet, hvis hun vel at mærke kan konkretisere de programmer, hvor der er udtrykt had. Nævnet skal derefter afprøve, om loven er overtrådt.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Al Jazeera og Al Arabiya.

LEDER:
Da Pia Kjærsgaard gjorde værdikampen værdiløs