Pia K.: Vi skal ikke puste til ilden

Pia Kjærsgaard mener, der er for meget hysteri om den hollandske politiker Gert Wilders film. Men diskussionen i kølvandet på filmen er nødvendig, mener hun.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, opfordrer til at reagere "afbalanceret" på den hollandske politiker Geert Wilders' islamkritiske internetfilm "Fitna".

- Der har alt for længe været en vis form for hysteri omkring denne film. Jeg tror, at vi selv skal nære os for ikke at puste yderligere til ilden, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Hun mener, at diskussionen i kølvandet på Wilders' film er nødvendig og håber, at det har været hensigten at tage endnu en diskussion om islamisme og ytringsfrihed.

- Jeg synes hele tiden, at vi skal tage diskussionen. Den er nødvendig. I samme øjeblik vi begynder at sige, at vi ikke tør diskutere det, så har vi jo bøjet nakken, siger Pia Kjærsgaard.

Den omdiskuterede film både begynder og slutter med den danske kunstner Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Det mener Pia Kjærsgaard er urimeligt. Hun mener, det er "grotesk", at Wilders bruger tegningen uden at få lov.

/ritzau/