Pia K. tilfreds med »iskold afvaskning« i solcellesag

Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Præsidium kalder det pinligt, at regeringen ikke vil erkende, at den onsdag led et klart nederlag i solcellesagen.

Læs mere
Fold sammen

Regeringen led et klart nederlag, da Folketingets Præsidium anført af Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), onsdag understregede, at Rigsrevisionen har ret til at undersøge det lovforberedende arbejde i solcellesagen.

Det understreger et af præsidiets medlemmer, Pia Kjærsgaard (DF), som mener, at sagen om brevet fra de fire topministre til Mogens Lykketoft landede, som den skulle.

»Det er en iskold afvisning og afvaskning, og det ved regeringen udmærket godt,« siger Pia Kjærsgaard.

Regeringen mente ikke, at Rigsrevisionen automatisk skal have udleveret alle papirer om det lovforberedende arbejde i solcellesagen, og det gav fire ministre, heriblandt finansminister Bjarne Corydon (S), udtryk for i et brev stilet til Mogens Lykketoft i forrige uge.

Trods afvisningen siger Bjarne Corydon, at ministrene har opnået deres mål med brevet, da både Statsrevisorerne og præsidiet åbner op for en principiel debat af Rigsrevisionens rolle.

»Det er pinligt, at de ikke bare erkender, at det var et selvmål og en fejltagelse, og de aldrig nogensinde skulle have gjort det,« siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

»Selvfølgelig kan man diskutere alting altid, men vi kan ikke diskutere, om Statsrevisorerne og Rigsrevisionen skal gå ind i solcellesagen, og det var det, de ville.«

Folketingets næstformand og medlem af præsidiet, Bertel Haarder (V), har tidligere anmodet Folketinget om at give de fire ministre en næse for brevet, men han virker til at være tilfreds efter sin og præsidiets udmelding.

»De har jo fået en næse i og med, at brevet blev fejet af bordet,« siger Bertel Haarder.