Pia K. til S-medlemmer: »Tag jer nu lige en lille smule sammen«

Pia Kjærsgaards udtalelse om Helle Thorning-Schmidts nye job har vakt stor forargelse blandt flere medlemmer af Socialdemokraterne, der beskylder Pia Kjærsgaard for at være et »meget lille menneske«. Pia Kjærsgaards svar lyder: »Slap nu lige lidt af«.

Folketingets formand og medlem af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, forstår ikke harmen over hendes udtalelser i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts nye job som administrerende direktør for Red Barnet International. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Pia Kjærsgaard er simpelthen uværdig som Folketingets formand«.

Sådan skriver Socialdemokraternes folketingsmedlem Peter Hummelgaard Thomsen (S) på Facebook, efter Pia Kjærsgaard (DF) har givet et interview til DR om Helle Thorning-Schmidts nye job som direktør for Save the Children International.

Peter Hummelgaard Thomsen forklarer, at opdateringen på det sociale medie kommer, fordi det ikke er første gang, Pia Kjærsgaard har været spydig over for Helle Thorning-Schmidt (S).

I interviewet med DR bliver Folketingets formanden, Pia Kjærsgaard, blandt andet bedt om at sætte nogle ord på Danmarks første kvindelig statsminister:

»Uha. Det ligger efterhånden så langt tilbage, så jeg ikke kan huske det. Et halvt år er lang tid i politik. Men hvordan vil jeg beskrive hende? Meget ambitiøs, men det gik jo ikke, som hun gerne selv ville have, det skulle gå. Det er klart. Hun tabte valget, og ud fra det tror jeg, at hun, fra den dag hun tabte valget, har søgt andre poster. Det vidste vi jo også godt, og nu ser det så ud til, at hun har fået det,« siger hun ifølge dr.dk.

Peter Hummelgaard Thomsen mener, at Pia Kjærsgaard med interviewet sviner Helle Thorning-Schmidt til.

»Det slår mig, at hun ikke kan finde på noget som helst at sige om en afgående statsministers eftermæle,« siger han.

Pia Kjærsgaard er simpelthen uværdig som Folketingets formand. Nu langer hun igen en sviner afsted mod Helle...

Posted by Peter Hummelgaard Thomsen on Wednesday, January 13, 2016

Peter Hummelgaard Thomsen er ikke alene med kritikken. Også Rasmus Horn Langhoff (S) langer ud efter Pia Kjærsgaard, med tweetet: »Pia K miunder endnu engang os alle sammen om, at hun er et meget lille menneske«. En udtalelse, der er blevet retweetet af Trine Bramsen (S).

Pia Kjærsgaard mener imidlertid, kritikken er helt hen i vejret.

»Det er jo langt ude. Man forsøger at finde hår i suppen, men der er ikke et eneste hår. Jeg synes faktisk, jeg udtalte mig pænt, og også oprigtigt mente det,« siger hun.

Pia Kjærsgaard henviser til, at det er en kendt sag, at Helle Thorning-Shcmidt har søgt en stilling inden for EU og dernæst inden for FN.

»Og nu har hun altså fået det her topjob, og det ønsker jeg hende tillykke med - og det mener jeg,« lyder det.

Pia Kjærsgaards umiddelbare reaktion på en højtlæsning af ovenstående udtalelser fra medlemmer af Socialdemokaterne lyder:

»Aj, slap nu lige lidt af. Jeg tænker oprigtigt, om de ikke har andet at lave? Tag jer nu lige en lille smule sammen. Det er meget mærkeligt det her, og jeg forstår ikke, at de vil være sig selv bekendt at komme med det her. Det ligner ikke noget, det er helt langt ude. Jeg ønskede hende faktisk oprigtigt tillykke. Det her er ret småligt.«

Politiken har spurgt Helle Thorning-Schmidt, hvad hun mener om Pia Kjærsgaards interview med DR. Hendes kommentar lyder:

»Ved du hvad, det er lykkedes mig igennem rigtig mange år på Christiansborg at se hen over Pia Kjærsgaards spydigheder. Og det vil jeg egentlig fortsætte med at gøre… jeg har det lige så godt.«

Helle Thorning-Schmidt starter til april i jobbet som administrerende direktør for Save the Children International i London.