Pia K. revser partibrydere

Pia Kjærsgaard (DF) langer kraftigt ud efter de folketingsmedlemmer, der har vendt deres parti ryggen. Det gjorde hun selv i 1995.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, langer i sit ugebrev ud efter de mange folketingsmedlemmer, der siden seneste valg har meldt sig ud af deres respektive partier og er blevet løsgængere. En tendens, der ligefrem er kommet på mode i 2008, tolker partiformanden.

- Det viser en særlig karakter sådan at vende sit parti ryggen og i et anfald af egoisme udbryde "jeg melder mig ud".

Så har man karakter og viser, at man har hår på brystet, at "man ikke vil stå model til mere, at man skal kunne se sig selv i øjnene", lyder det således ironisk fra DF-formanden.

Men netop Pia Kjærsgaard selv vendte i 1995 også sit daværende parti, Fremskridtspartiet, ryggen, da hun dannede Dansk Folkeparti.

Den tidligere konservative Pia Christmas-Møller, der nu er løsgænger, har da heller ikke meget tilovers for Pia Kjærsgaards peptalk.

- Det fortæller som så ofte før mere om Pia Kjærsgaard selv. Hendes yndlingsvåben er jo angrebet frem for forsvar, og så glemmer hun lige i skyndingen, hvor hun selv kommer fra, siger hun.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Pia Kjærsgaard selv.

/ritzau/