Pia K. om PET-redegørelse: Det hænger ikke sammen

Pia Kjærsgaard ryster på hovedet over redegørelsen fra PET, der omhandler hende og et besøg på Christiania med Retsudvalget.

Pia Kjærsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den knap fire sider lange redegørelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og chef Jakob Scharf slipper ikke af sted med at forklare, hvorfor PET havde planer om at tjekke Pia Kjærsgaards (DF) kalender forud for en besøg på Christiania i 2012.

Det mener hovedpersonen i sagen, Pia Kjærsgaard.

»Det er en meget lang redegørelse, som kunne have været kortet ned til, at man åbenbart har prøvet at kigge i min kalender og forsøgt at forhindre mig i at passe mit politiske arbejde,« siger Pia Kjærsgaard.

Ifølge redegørelsen fra Jakob Scharf blev PETs sikkerhedsafdeling i 2012 bedt om at undersøge, om man kendte til dage, hvor Pia Kjærsgaard ikke kunne deltage i et planlagt besøg på Christiania med Retsudvalget. I redegørelsen forklares det ikke klart, om PET nåede hele vejen til DFerens kalender, men planen blev dog ifølge PET-chefen droppet - uden at nævne, hvornår det skete.

»Der er så meget, der ikke hænger sammen. Hvis der var en trussel, så skulle jeg da være den første, der får det at vide,« siger Pia Kjærsgaard, der husker, at hun undrede sig over sagen tilbage i 2012 og havde en fornemmelse af, at »noget var galt«.

»Jeg har før været ude for, at der omkring besøg har været situationer, hvor politiet måtte skrue op for sikkerheden, men det er jeg altid blevet orienteret om,« siger hun.

Pia Kjærsgaard er til gengæld glad for, at Jakob Scharf tirsdag meddelte, at han fra nytår træder tilbage som chef for efterretningstjenesten. Årsagen er den kritik og negative medieomtale som på det seneste har ramt PET og ledelsen.

»Det eneste, jeg er tilfreds med, er at Jakob Scharf træder tilbage,« siger Pia Kjærsgaard, der håber, at forholdene i PET nu vil normaliseres.

»Jeg håber, at der nu bliver genopbygget en tillid til PET, både for befolkningen og medarbejderne.«