Pia K. fastholder tv-forbud trods modvind

Dansk Folkeparti fortsætter kampen mod arabiske tv-stationer og ser dem som kilde til dårlig integration.

- Jeg ved, at de også sender masser af X-faktor udsendelser, så det er ikke udelukkende propaganda mod Vesten, men det er meget propaganda mod Vesten, siger Pia Kjærsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pia Kjærsgaard, leder af Dansk Folkeparti, fastholder sit forslag om at forhindre arabere i at se for meget arabisk tv i Danmark. Også selv om et forbud, hverken politisk, juridisk eller teknisk lader til at være muligt at gennemføre.

LÆS OGSÅ: Professor: Pia K. ved vist ikke meget om arabisk tv

- Jeg ved, at de også sender masser af X-faktor udsendelser, så det er ikke udelukkende propaganda mod Vesten, men det er meget propaganda mod Vesten, siger Pia Kjærsgaard.

LÆS OGSÅ: Pia K. vil blokere arabisk TV

Hun ønsker, at Radio- og tv-nævnet afgør, hvilke stationer der skal kunne ses i Danmark.

- Det må være Radio- og tv-nævnet, hvis de overhovedet kan gøre noget i denne sag. Det er det, vi agter at undersøge de næste par dage, siger Kjærsgaard til Ritzau.

Nævnet mener ikke selv, at det ikke kan stille noget op over for stationer, som ikke er registreret i Danmark. Det er de mest sete satellit-stationer som Al-Jazeera og Al Arabia ikke. De sender fra Den Arabiske Halvø.

Kjærsgaards forslag har mødt massiv politisk kritik, men hun mener, at kritikerne af hendes forslag må komme med et andet forslag, når araberne ser for meget arabisk tv efter hendes mening.

- Det er et alvorligt anslag mod integrationen, når der findes 400 arabiske tv-kanaler i Danmark, og familien sidder og kikker på dem. Børnene bliver dybt indoktrineret af de der arabiske tv-kanaler, siger hun.

Din mening:
Hvad synes du om Pia Kjærsgaards forslag?

Pia Kjærsgaard afviser, at Al-Jazeera er en tv-station efter vestligt snit, hvor begge parter høres i en konflikt.

- Al Jazeera er al-Qaedas talerør og sender, hvad Osama bin-Laden har at sige. De viser gidseltagninger, og var bestemt ikke med os under Muhammed-krisen eller omkring 11. september. Det er præget af imamer og moskeer på alle billeder. Der er ingen tvivl om, at det er en station, som vender sig i høj grad mod Vesten, siger hun.

/ritzau/