Pia K: Voteman var »dumsmart«

Den omstridte valgvideo fra Folketinget var et fejlskud og burde aldrig have været vist, lyder det fra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard (DF), er godt tilfreds med, at en valgvideo med hovedpersonen Voteman tirsdag blev trukket tilbage.

»Det er den rigtige beslutning, naturligvis. Den burde aldrig have være bragt. Det er så en fejl, som Folketinget og EU-oplysningen må skrive sig bag øret. Det er ikke den måde, man skal gøre det på,« siger Pia Kjærsgaard.

Det er Folketingets EU-oplysning og Folketingets kommunikationsafdeling, der står bag den filmen, der kritiseres for at være plat og sexistisk.

Pia Kjærsgaard mener, at videoens forsøg på at tale de unges sprog er mislykkedes.

»Man må ikke blive alt for dumsmart i sin propaganda, det har man været her. Det gør mere skade end gavn,« siger DF-politikeren, der mener, at tonen i videoen er vulgær.

»Når der er så stor bekymring for unges sprog på de sociale medier, fordi det mange gange er voldsomt og vulgært, hvorfor i al verden skal Folketinget så følge op? Det er en fuldstændig fejlvurdering, og jeg tror mange forældre undrer sig,« siger Pia Kjærsgaard.

Spørgsmål: Bør sagen have yderligere konsekvenser?

»Jeg tror lige, det bliver vendt på onsdag i Udvalget for Forretningsorden. Det mener jeg, det bør. Men ellers må jeg bare erklære mig tilfreds med, at den er trukket tilbage,« siger Pia Kjærsgaard.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), har i en mail til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), udtrykt harme over videoen. På sin Facebook-side erklærer Kristian Jensen sig tilfreds med sagens udgang:

»Det er godt, at Lykketoft er blevet råbt op i denne sag. Videoen er plat og taler ned til de unge i stedet for at tale op til dem. Jeg tror på, at unge forstår samfundet og kan gennemskue politik uden at gøre det plat,« skriver Kristian Jensen.