Pia K: Udlændingeservice skal vejlede om EU-ret

I modsætning til flere DF-ordførere slår partiformand Pia Kjærsgaard nu fast, at Udlændingeservice skal vejlede om EU-retten på lige fod med andre regler.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker, efter at blandt andre Berlingske Tidende har beskrevet, hvordan mange danskere har følt sig vildledt eller slet ikke er blevet vejledt om muligheden.

»Jeg ved jo ikke, hvordan det er foregået, men jeg har jo læst artiklerne, og det lyder underligt, hvis man bevidst har skjult nogle muligheder, og der må vi jo se den redegørelse for, hvad der egentlig er sket, og hvem der har ansvaret,« siger hun.

Blandt andre EU-ordfører Morten Messerschmidt har ellers udtalt, at det ikke er myndighedernes opgave at oplyse danske statsborgere om, hvordan de kan bruge EU-regler til familiesammenføring og dermed undgå de danske særregler, men den går ikke, mener Pia Kjærsgaard.

»Uanset hvad, kan man i en administration ikke sidde og pille de muligheder ud, man ikke synes er rimelige. Sådan bør det ikke være inden for det offentlige. Der skal man være ordentlige,« siger Pia Kjærsgaard.

Hun er heller ikke enig med de politikere, der har sammenlignet EU-retten med et skattehul, men hun understreger, at hun ikke kan vurdere, om man har gjort noget galt i Udlændingeservice.

»Jeg synes ikke, man skal hænge nogen ud, før den her sag er blevet opklaret. Jeg synes naturligvis, at man altid skal følge reglerne, men jeg kan ikke vide, hvilke skønsmæssige betragtninger, der er blevet brugt.«