Pia K står Lars Løkke bi

DF-formand Pia Kjærsgaard mener, at statsminister Anders Fogh Rasmussen bliver en god og håndfast generalsekretær for NATO, og hun er tryg ved Løkke, selvom han er undertippet.

Dansk Folkepartis leder mener, at Anders Fogh er den rigtige mand til Nato-posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Pia Kjærsgaard glæder sig som de fleste andre over, at der nu endelig er en afklaring om statsministerposten, og selvom Lars Løkke Rasmussen får en svær start, så er hun tryg ved situationen.

- Anders Fogh Rasmussen har været en stærk leder for Danmark i en årrække med historisk store og væsentlige forandringer, og jeg er sikker på, at han vil kunne føre NATO sikkert igennem de mange udfordringer, forsvarsalliancen står overfor. Han har vist, at han er en leder, der kan stå fast, når han vil, og det kan der være god brug for, både internt i NATO og overfor modstandere, siger Pia Kjærsgaard.

Hun peger på hele det kaotiske forløb om udpegelsen af Fogh - hvor Tyrkiet truede med veto - som et eksempel på, at der bliver brug for en fast hånd.

Og efterfølgeren, Lars Løkke Rasmussen, skal nok løfte den tunge arv herhjemme.

- Han er undertippet, så meget tør jeg godt sige. Vi har lært Lars Løkke at kende som en dygtig, ordholdende og løsningsorienteret politiker. Befolkningen skal nok få nye og gode sider at se hos ham også. Og desuden - vi skal nok bistå ham med at få sat fuld fart på VOK-projektet, siger Pia Kjærsgaard.