Pia K. efter exit-melding: Han kunne få en rolle – men sagde nej

Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl. (Arkivfoto: Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristian Thulesen Dahl har taget sit gode tøj og er gået ud af Dansk Folkepartis garderobe for sidste gang som medlem af en af danmarkshistoriens største politiske succesfortællinger og måske endnu større nedsmeltninger.

Tilbage sidder fem medlemmer i en folketingsgruppe, der på rekordtid er gået fra 16 til fem medlemmer og kan måbende se på de mange tomme bøjler.

Måske har hesten aldrig været højere, nu hvor det er allermest vigtigt at komme op på den igen. Men der er ingen tvivl om, at det vil DFs folketingskandidat i Næstved Pia Kjærsgaard forsøge sammen med resten af gruppen, formand Morten Messerschmidt, Alex Ahrendtsen, Rene Christensen og Mette Hjermind Dencker.

»Der er den hårde kerne, der er tilbage. De er dygtige,« siger hun til Sjællandske Medier, herunder SN.dk og dagbladet Sjællandske.

Kristian Thulesen Dahl var en af de oprindelige. En af dem, der forlod Fremskridtspartiet efter det kaotiske landsmøde i 1995 og kort efter dannede Dansk Folkeparti. Dansk politiks prygelknabe i mange år og senere det tredje ben i den mangeårige VK-regering – også kaldet VOK-regeringen.

Nu er det slut. Det er kun Pia Kjærsgaard, der er tilbage fra den gamle garde, og hun vil gerne sende en hilsen til sin tidligere tro følgesvend – manden der blev berømt på de gule post-its til finanslovforhandlingerne.

»Jeg vil gerne ønske ham god vind og sige tak for mange gode år,« siger hun til Sjællandske Medier.

Hun er ikke overrasket over, at Kristian Thulesen Dahl melder sig ud af partiet. Det har ligesom ligget i luften gennem flere måneder, mener hun.

Hun er ked af, at han forlader Dansk Folkeparti, for hun mener, at der var både plads og en rolle at spille for den tidligere formand.

»Jeg forstår ikke, at han ikke ville have en rolle. Han har fået mange muligheder, som han sagde nej til,« siger hun.

Pia Kjærsgaard synes, det er en drastisk og forkert beslutning, han har truffet – men overrasket er hun ikke, slår hun fast over for Sjællandske Medier.