Pia Christmas fik ingenting som 2020-betaling

Pia Christmas-Møller fik internet, som allerede var der, for sin afgørende stemme til regeringens 2020-plan.

Løsgængeren Pia Christmas-Møller er ikke på vej tilbage i Det Konservative Folkeparti, trods lang tids spekulationer om et nyt medlemskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Ja, det har vi.

Landets syv universiteter svarer alle positivt på spørgsmålet om, hvorvidt de har trådløst internet.

Den trådløse forbindelse var ellers den betaling, løsgængeren Pia Christmas Møller havde fået for at lægge den afgørende stemme til regeringens 2020-plan, skriver dagbladet Information:

- Det land, der først udnytter den adgang til viden, som internettet giver, har en konkurrencefordel internationalt, mener jeg.

- Det er derfor, jeg har puttet det ind i en vækstdagsorden, forklarede Pia Christmas Møller til Information om sine krav, der altså skulle sikre trådløst internet på både universiteter, ungdomsuddannelser og i folkeskoler.

Ved nærmere eftersyn viser det sig dog, at kommunerne allerede har forpligtet sig på at sikre skolerne det trådløse netværk.

Hos KL oplyser man, at det trådløse netværk i folkeskolen er et tema, der var med i forhandlingerne gennem længere tid og uafhængig af 2020-aftalen.

Og heller ikke på gymnasierne vil løftet fra Pia Christmas Møller tilsyneladende gøre den store forskel.

Fra Gymnasieskolernes Rektorforening lyder det, at "man ikke kan forestille sig andet, end at samtlige gymnasier har trådløst internet."

Og ifølge Informations rundringning til landets syv universiteter har de altså også allerede det af løsgængeren sikrede trådløse netværk.

Pia Christmas Møller henviser til, at hun under forhandlingerne med regeringen fik oplysninger fra Videnskabsministeriet om, at der ikke var fuld dækning på det trådløse internet, skriver Information.

- Jeg kunne ikke få at vide, præcis hvor megen dækning, der er, men jeg fik at vide, at der ikke var fuld dækning, heller ikke på universiteterne. Og det var en oplysning, der faktisk overraskede mig, siger hun og tilføjer:

- Hvis der allerede var trådløst net, var der jo ingen idé i at lave en aftale.

/ritzau/

INFOshop: 2020-planer deler danskerne