Pia Christmas: Det ser skidt ud

Den tidligere konservative topfigur Pia Christmas-Møller ser frem til Lars Løkkes Rasmussens redegørelse for, hvad der er op og ned i sagen om udenrigsministerens afbud til et arktisk møde.

Løsgænger Pia Christmas-Møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun de røde i Folketinget, der vil have en forklaring fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på, hvorfor han gentagne gange har givet udtryk for, at han ikke vidste noget om Lene Espersens (K) famøse afbud til et arktisk topmøde for at holde ferie på Mallorca.

Også borgerlige støtter bakker op. Løsgængeren Pia Christmas-Møller, der er tidligere konservativ formand og gruppeformand mener, at sagen er problematisk, eftersom Løkke gentagne gange har givet indtryk af intet at have vidst.

- Jeg synes, det her ser skidt ud. Man kan jo ikke sige, om der er sagt noget forkert endnu. Det må vi jo afvente og se. Men det ser skidt ud. Det er på sin plads, at vi får en redegørelse for det her, siger Pia Christmas-Møller.

Men det er jo Lene Espersen, der melder afbud. Kan man ikke sige, at det kan være svært for Løkke at kontrollere sådan en sag?

- Han kan vel kontrollere, hvad han selv siger. Det er det, der er kernen i sagen nu, siger Pia Christmas-Møller, der nu ser frem til at læse den skriftlige redegørelse, som oppositionen har krævet af statsministeren.

Også det tidligere Dansk Folkeparti-medlem Christian H. Hansen, der har har stiftet sit eget parti Fokus, mener, at det er på sin plads at få redegjort for, hvad der er op og ned.

- Der er god grund til at få redegjort for det her, når den ene siger det ene, og den anden siger det andet. Jeg synes, at de danske borgere har fortjent, at sandheden kommer frem i Danmark, siger Christian H. Hansen.

Men Per Ørum Jørgensen, der forleden forlod de Konservative, holder som sidste mand flertallet sammen omkring Løkke. Han bakker ikke op om redegørelsen.

- Jeg synes, der er sagt og skrevet nok i den sag. Verden går videre, men når oppositionen gør det, er det jo rent drilleri, siger Per Ørum.

Heller ikke Liberal Alliance bakker op om kravet om en redegørelse, men det ændrer ikke ved, at Løkke kommer til at svare oppositionen, der gennem Folketingets Udvalg for Forretningsorden kan kræve et spørgsmål skriftligt besvaret af ministrene.