Peter Skaarup efter DF'ers opsigtsvækkende udmelding om udlændinge: Ikke en del af partiet

DF-medlemmet Cheanne Nielsen kom med en opsigtsvækkende udmelding på partiets landsmøde lørdag, da hun blandt andet sagde, at udlændinge »sviner, svindler og voldtager«. Efterfølgende beklager hun udtalelsen. Den generaliserende holdning om udlændinge er ikke en del af DF, lyder det fra gruppeformand Peter Skaarup.

»Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber,« sagde Cheanne Nielsen, der er DF-delegeret fra København. ARKIVFOTO 2010 fra asylcenter i Sandholmlejren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Der blev diskuteret udlændinge under den frie debat på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning lørdag.

En af talerne, der har skabt debat på sociale medier, var Cheanne Nielsen, der er delegeret fra København.

»Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber,« sagde hun i talen.

»Nogle« i stedet for »alle«

Det har senere fået Cheanne Nielsen til at beklage sin udtalelse. Til TV 2 kalder hun det »en begynderfejl«, at hun kom til at generalisere.

»Det skulle have været »nogle udlændinge« og ikke »alle udlændinge,« siger Cheanne Nielsen til TV 2.

Også gruppeformand Peter Skaarup lagde mærke til den opsigtsvækkende udtalelse.

»Lige da jeg hørte det, tænkte jeg, at man skal passe på ikke at generalisere omkring udlændinge, og det kunne hun godt selv se efterfølgende. I talen virker det, som om alle udlændinge svindler bedrager og voldtager. Sådan er det jo ikke,« siger han.

Klapsalver fra salen

Peter Skaarup lægger også vægt på, at en sådan generaliserende holdning til udlændinge ikke er en holdning, som hører til i partiet.

Cheanne Nielsens udtalelse fik klapsalver fra DF-medlemmer i salen. Men det er ikke et udtryk for, at medlemmerne bifaler den generaliserende udmelding, mener gruppeformanden.

»Grundlæggende er der en udfordring i, at der er en overrepræsentation i statistikkerne af person af anden etnisk oprindelse end dansk, der laver kriminalitet, og jeg tror, at det er det, som de delegerede markerer med en klapsalve,« siger han.

Det er også den udfordring, som han mener, at Cheanne Nielsen peger på.

»Det er jo ikke sådan, at hun og alle DF'ere mener, at alle udlændinge laver kriminalitet. De fleste DF'ere er klar over, at sådan er det ikke.«