Peter Skaarup efter DF-nederlag: »Vi vil ikke sælge vores gamle bedstemor for at få borgmesterposter«

Dansk Folkeparti får tilbagegang i kommunerne efter tirsdagens valg, og borgmesterposten i København er tabt.

Dansk Folkeparti havde øjnet muligheden for, at byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune René Christensen (DF) kunne snuppe borgmesterposten. Men det lykkedes ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti havde både en borgmesterpost og borgmesterdrømme før valget.

Men efter at stemmerne er talt op, og de fleste konstitueringer er faldet på plads, må partiet både sande en tilbagegang i kommunerne, og at partiets eneste borgmesterpost er tabt.

Dansk Folkeparti er gået fra 10,1 procent af stemmerne i 2013 til 8,8 procent efter tirsdagens kommunalvalg. Det er en tilbagegang på 1,3 procentpoint.

- Der er nok en del af vores vælgere, som ikke anser kommunalvalget som så vigtigt, og derfor er blevet hjemme på sofaen, siger partiets gruppeformand Peter Skaarup.

- Vi har nok ikke været så gode til at overbevise vores vælgere om, at det også er vigtigt, det, der foregår ude i kommunerne, siger han.

Dansk Folkeparti havde øjnet muligheden for, at byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune René Christensen (DF) kunne snuppe borgmesterposten. Men det lykkedes ikke.

Selv om DF havde et godt valg i kommunen med en lille fremgang, måtte partiet se sig slået af siddende borgmester John Brædder fra lokallisten Guldborgsundlisten.

Samtidig har partiet også mistet sin eneste borgmesterpost i København.

Byrådsmedlem Carl Christian Ebbesen (DF) har haft posten som kultur- og fritidsborgmester, men den post overtager Alternativet formentligt, efter at partiet er kommet ind i Københavns Borgerrepræsentation med seks mandater.

Dansk Folkeparti går 2,4 procentpoint tilbage i København.

- Vi vil ikke sælge vores gamle bedstemor for at få borgmesterposter. Vi skal nok få borgmesterposter i Dansk Folkeparti. Det vigtigste er, at vi er godt repræsenteret rundt omkring i kommunerne, siger Peter Skaarup.

- Selve borgmesterposten er ikke godt nok i sig selv, for vi skal også have et flertal bag, som kan gennemføre den politik, vi går til valg på, siger gruppeformanden.

Onsdag formiddag er der forsat konstitueringer i gang i nogle kommuner, og nogle steder er det altså stadig åbent, hvem der bliver borgmester.

Derfor har Peter Skaarup ikke givet op endnu og vil ikke udelukke, at Dansk Folkeparti kan nå at hive en borgmesterpost hjem.

- Der sker ting og sager i de her konstitueringer. Og det er klart, at Dansk Folkeparti får selvfølgelig borgmesterposter før eller siden, siger han.

/ritzau/